Irán: Az amerikaiak nem őszinték, nem lesz találkozó Trumppal

Irán szombaton kizárt bármiféle találkozót az Egyesült Államokkal, és határozottan elutasította Donald Trump amerikai elnök tárgyalási ajánlatát.

„Nem kerül sor találkozóra” - mondta Mohammed Dzsavád Zaríf külügyminiszter a Tasnim iráni hírügynökségnek. A Tasnim arról kérdezte Zarífot, hogy tervez-e találkozót Mike Pompeo amerikai külügyminiszterrel vagy más tisztségviselőkkel az ENSZ Közgyűlésének szeptemberi ülésén. Az eseményen Trump és Haszan Róháni iráni elnök is részt vesz.

„Az amerikaiak nem őszinték, és szankciófüggőségük nem teszi lehetővé a tárgyalás semmilyen formáját” - mondta Zaríf.

Washington kedden újra életbe léptette a korábban felfüggesztett szankciók egy részét Iránnal szemben. Trump május elején felmondta a 2015-ös atomalkut, amit sokszor bírált. Az amerikai elnök jelezte: a büntető intézkedések visszaállításával maximális nyomást akar gyakorolni Teheránra. Közben többször beszélt arról is: kész a párbeszédre Iránnal azért, hogy új, átfogó megállapodást kössenek. (MTI/PressTV)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.