Irán: Az amerikaiak nem őszinték, nem lesz találkozó Trumppal

Irán szombaton kizárt bármiféle találkozót az Egyesült Államokkal, és határozottan elutasította Donald Trump amerikai elnök tárgyalási ajánlatát.

„Nem kerül sor találkozóra” - mondta Mohammed Dzsavád Zaríf külügyminiszter a Tasnim iráni hírügynökségnek. A Tasnim arról kérdezte Zarífot, hogy tervez-e találkozót Mike Pompeo amerikai külügyminiszterrel vagy más tisztségviselőkkel az ENSZ Közgyűlésének szeptemberi ülésén. Az eseményen Trump és Haszan Róháni iráni elnök is részt vesz.

„Az amerikaiak nem őszinték, és szankciófüggőségük nem teszi lehetővé a tárgyalás semmilyen formáját” - mondta Zaríf.

Washington kedden újra életbe léptette a korábban felfüggesztett szankciók egy részét Iránnal szemben. Trump május elején felmondta a 2015-ös atomalkut, amit sokszor bírált. Az amerikai elnök jelezte: a büntető intézkedések visszaállításával maximális nyomást akar gyakorolni Teheránra. Közben többször beszélt arról is: kész a párbeszédre Iránnal azért, hogy új, átfogó megállapodást kössenek. (MTI/PressTV)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.