Tüntettek Debrecenben a leváltott igazgató mellett, Kósa szerint csak arról van szó, hogy jön a nyugdíj

150-en tüntettek szombat délelőtt Debrecenben az Ady Endre Gimnáziumnál, hogy kiálljanak Rózsavölgyi Gábor mellett - írja a cívishír.hu

A gimnázium jelenlegi és volt diákjai, tanárok és szimpatizánsok mentek el a demonstrációra. Azt akarják elérni, hogy Rózsavölgyi maradjon az igazgató, és „szeretnék elkerülni, hogy a politika áldozatává váljon mindaz, amit az elmúlt évtizedekben elért az iskola”.

A megmozdulásra ellenzéki politikusok is elmentek, felszólalások viszont nem voltak, tapssal köszönték meg az igazgató eddigi munkáját. Jövő hétre újabb demonstrációt terveznek.

Rózsavölgyi Gábor 2002 óta igazgató az Ady Endre Gimnáziumban, és szinte minden tanár az ő pályázatát támogatta, mégsem ő, hanem Türk László fideszes önkormányzati képviselő kapta a kinevezést. A helyi tankerület szerint problémák voltak Rózsavölgyi teljesítményével - a leváltott igazgató ezekre pénteken részletesen reagált.

Kósa Lajos, a térség országgyűlési képviselője közben a Hír tévében új változattal állt elő arról, hogy miért nem fogadták el Rózsavölgyi pályázatát.

Mivel az igazgató két év múlva nyugdíjba megy, a kinevezés pedig öt évre szól, Kósa szerint nem is lehetett volna neki adni a posztot - csak akkor, ha külön kérvényt ad be, amiben kéri a munkaidejének meghosszabbítását. De mivel nem adott be ilyet, a pályázata érvénytelen volt.