Kifejlesztettek egy robotot, ami képes megtalálni Waldót

Felnövekvő gyermekek százezreit foglalkoztatja évtizedek óta a kérdés:

hol van Waldo???

A Redpepper nevű kreatív ügynökség munkatársaira rengeteg szabadidő szakadhatott rá, mert külön projektet indítottak egy olyan, mesterséges intelligenciás robot fejlesztésére, amely képes megtalálni a piros-fehér csíkos pulóvert és sapkát viselő rajzolt karaktert ezernyi más figura között a rajzokon.

Matt Reed projektvezető szerint a robotot a Google AutoML Vision szolgáltatásával készítették fel a feladatra. Ez egy rendkívül egyszerű eszköz olyanoknak, akik egyáltalán nem értenek a programozáshoz: elég csak bemásolni az alkalmazásba a képeket, hogy az megtanulja felismerni azokat. Reed például a Google képkeresőjével töltött le 45 egész alakos Waldo-képet és 62 olyat, amin csak a feje látszik. "Azt hittem, ez nem lesz elég adat egy jó modell építéséhez, de már ennyi alapján is egész jól tippel" - mondta.

A "jót" úgy kell érteni, hogy a mesterségesintelligenciás robot átlag 4,45 másodperc alatt, "a legtöbb ötévesnél gyorsabban" szúrja ki Waldót a rajzokon, amikre egy Rapberry-pi vezérelte uArm Swift Pro robotkézzel bök rá. (Via Popular Mechanics)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.