Pásztón szoros volt a polgármester-választás, de úgy tűnik, győzött a Fidesz

politika
2018 augusztus 12., 18:48
comments 275

A valasztas.hu adatai szerint a nógrádi pásztói polgármester-választás alakul a legszorosabban a vasárnapi négy szavazás közül. 

Itt volt a legaktívabb a választói közösség: a választásra jogosultak közel 50 százaléka, 2882 fő ment el szavazni, közülük 2854-en érvényesen. 

photo_camera Fotó: Dömsödi Gábor/Facebook

77 százalékos feldolgozottságnál a fideszes Farkas Attila vezet 1432 vokssal (50,8 százalék), második mögötte Dömsödi Gábor független jelölt 1337 szavazattal (46,85 százalék), harmadik a szintén független Plecskó Péter 85 szavazattal. 

Pásztón azért írtak ki választást, mert Dömsödi Gábor polgármester és a fideszes többségű testület kapcsolata annyira megromlott Pásztón, hogy többször is a képviselők kivonulásával fejeződött be az önkormányzati testület ülés, a képviselők – a tartózkodó Dömsödin kívül – pedig április végén mind bejelentették, hogy lemondanak.

Hogy mennyire feszültté vált a helyzet a városban, azt épp egy most pénteki cikk mutatta meg, amiből kiderült, hogy a Fidesz nem volt hajlandó támogatni az egyébként vállaltan Fidesz-szavazó Zagyi Edit pályázatát, aki az egyetlen alkalmas jelölt volt a helyi óvoda vezetésére, de akit a helyi Fideszben „Dömsödi emberének” tartanak. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.