Pásztón szoros volt a polgármester-választás, de úgy tűnik, győzött a Fidesz

politika
2018 augusztus 12., 18:48
comments 276

A valasztas.hu adatai szerint a nógrádi pásztói polgármester-választás alakul a legszorosabban a vasárnapi négy szavazás közül. 

Itt volt a legaktívabb a választói közösség: a választásra jogosultak közel 50 százaléka, 2882 fő ment el szavazni, közülük 2854-en érvényesen. 

photo_camera Fotó: Dömsödi Gábor/Facebook

77 százalékos feldolgozottságnál a fideszes Farkas Attila vezet 1432 vokssal (50,8 százalék), második mögötte Dömsödi Gábor független jelölt 1337 szavazattal (46,85 százalék), harmadik a szintén független Plecskó Péter 85 szavazattal. 

Pásztón azért írtak ki választást, mert Dömsödi Gábor polgármester és a fideszes többségű testület kapcsolata annyira megromlott Pásztón, hogy többször is a képviselők kivonulásával fejeződött be az önkormányzati testület ülés, a képviselők – a tartózkodó Dömsödin kívül – pedig április végén mind bejelentették, hogy lemondanak.

Hogy mennyire feszültté vált a helyzet a városban, azt épp egy most pénteki cikk mutatta meg, amiből kiderült, hogy a Fidesz nem volt hajlandó támogatni az egyébként vállaltan Fidesz-szavazó Zagyi Edit pályázatát, aki az egyetlen alkalmas jelölt volt a helyi óvoda vezetésére, de akit a helyi Fideszben „Dömsödi emberének” tartanak. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt