Pásztón szoros volt a polgármester-választás, de úgy tűnik, győzött a Fidesz

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A valasztas.hu adatai szerint a nógrádi pásztói polgármester-választás alakul a legszorosabban a vasárnapi négy szavazás közül. 

Itt volt a legaktívabb a választói közösség: a választásra jogosultak közel 50 százaléka, 2882 fő ment el szavazni, közülük 2854-en érvényesen. 

Fotó: Dömsödi Gábor/Facebook

77 százalékos feldolgozottságnál a fideszes Farkas Attila vezet 1432 vokssal (50,8 százalék), második mögötte Dömsödi Gábor független jelölt 1337 szavazattal (46,85 százalék), harmadik a szintén független Plecskó Péter 85 szavazattal. 

Pásztón azért írtak ki választást, mert Dömsödi Gábor polgármester és a fideszes többségű testület kapcsolata annyira megromlott Pásztón, hogy többször is a képviselők kivonulásával fejeződött be az önkormányzati testület ülés, a képviselők – a tartózkodó Dömsödin kívül – pedig április végén mind bejelentették, hogy lemondanak.

Hogy mennyire feszültté vált a helyzet a városban, azt épp egy most pénteki cikk mutatta meg, amiből kiderült, hogy a Fidesz nem volt hajlandó támogatni az egyébként vállaltan Fidesz-szavazó Zagyi Edit pályázatát, aki az egyetlen alkalmas jelölt volt a helyi óvoda vezetésére, de akit a helyi Fideszben „Dömsödi emberének” tartanak. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.