Bécs lett a világ legélhetőbb városa

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Fotó: GEORG HOCHMUTH/APA-PictureDesk

Az Economist Intelligence Unit felmérésre szerint 2018-ban Bécs a világ legélhetőbb városa. Az első helyet Melbourne-től vette át, írja a BBC.

Ez az első alkalom, hogy európai város vezeti a rangsort. A lista összeállításához különféle szempontokat vesznek figyelembe, például a politikai és társadalmi stabilitást, a bűnözést, az oktatási- és egészségügyi helyzetet.

A 10 legélhetőbb város:

1. Bécs, Ausztria

2. Melbourne, Ausztrália

3. Oszaka, Japán

4. Calgary, Kanada

5. Sydney, Ausztrália

6. Vancouver, Kanada

7. Tokió, Japán

8. Toronto, Kanada

9. Koppenhága, Dánia

10. Adelaide, Ausztrália

A 10 legkevésbé élhető pedig:

1. Damaszkusz, Szíria

2. Dhaka, Banglades

3. Lagos, Nigéria

4. Karachi, Pakisztán

5. Port Moresby, Pápua Új-Guinea

6. Harare, Zimbabwe

7. Tripoli, Líbia

8. Douala, Kamerun

9. Algiers, Algéria

10. Dakar, Szenegál

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.