Gender képzést folytató egyetemet hívott Magyarországra Szijjártó Péter

2018 augusztus 14., kedd 6:39
266
Szijjártó Péter  Fotó: Fatih Kurt/Anadolu Agency

Még július közepén adott hírt arról az MTI, hogy megállapodás született az indianai Notre Dame Egyetem vezetőivel arról, hogy az intézmény 2019 őszén több szakot indít Budapesten, együttműködésben a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel. 

Szijjártó Péter külügyminiszter büszkén ecsetelte, hogy a Notre Dame a világranglista 150. helyét foglalja el az egyetemek globális rangsorában, a felsőoktatási törvény alapján az együttműködés előfeltétele pedig egy Magyarország és az Egyesült Államok közti kormányközi megállapodás.

Hétfőn egy olvasónk hívta fel a figyelmet rá, hogy az egyébként katolikus beállítottságú Notre Dame campusán nagyon komoly tudományos kutatómunka zajlik a társadalmi nemek területén. A szakirány bemutatóoldalán szerepel, hogy 

„katolikus identitásunkból kiindulva a társadalmi nemek tanulmányozása megkönnyíti a nemek és a vallások metszéspontjainak tanulmányozását az etika, a kultúra és a politika alakításában”.

A magyar kormány épp megszüntetni igyekszik a gender szakokat a magyar felsőoktatásban, és hívei joggal teszik fel a kérdést, vajon ugyanilyen hevesen védik-e meg az országot a beszivárgó nyugati katolikus genderizmustól is. 

Hollik Péter kedd reggel tette tisztába a magyar álláspontot a kérdésben: e szerint a Fidesz támogatja a gender szakok betiltását, mivel „a társadalmi nemek tanulmánya nem fér bele a keresztény értékrendbe”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt