Az elmúlt öt évben négy halálos hídomlás is volt Olaszországban

2018 augusztus 15., szerda 10:19
64

Nem a mostani az első nagyobb hídösszeomlás Olaszországban, az elmúlt években több hasonló, bár kevésbé súlyos baleset is történt, amiket a Corriere gyűjtött össze.

Ponte Morandi

2018. augusztus 14-én Genovánál összeomlott az A10-es autópályán lévő viadukt. Legalább 38 ember meghalt, autók zuhantak a mélybe. Még több áldozat is lehet, jelenleg is több százan dolgoznak a helyszínen.

Fotó: Andrea Leoni/AFP

Tangenziale di Fossano

2017. április 18-án kora délután Fossanóban szakadt le egy viadukt, amit a 90-es években építettek, és 2000-ben adtak át. Szerencsére senki sem volt a hídon, és amint tudták, hogy össze fog dőlni, nem is engedtek fel rá senkit.

A14-es autópálya

Camerano és Ancona Sud között 2017. március 9-én omlott össze egy felújítás alatt álló híd ideiglenes állványa. A balesetben két ember meghalt, és kettő megsérült.

Milánó-Lecco

2016. október 28-án este egy kamion alatt omlott össze a híd, aminek a lábánál már pár órával korábban morajt jelentettek. A balesetnek egy halottja és négy sérültje volt.

Palermo-Catania

Hosszan tartó rossz időjárásban, egy földcsuszamlásokkal teli időszakban 2015. április 10-én a Himera-viadukt egyik tartóoszlopa ledőlt az A19-es autópályán Palermo és Catania között.

A 10 napos híd

2014. december 23-án, 3 hónappal a határidő előtt avatták fel a Scorciavacche-hidat Palermo és Agrigento között. Tíz nappal később részben egy kisebb földcsuszamlás miatt a híd beomlott, de az utat már december 30-án elővigyázatosságból lezárták.

Ravanusa-Licata

2014. július 7-én négy ember megsérült, amikor összeroskadt a Lauricella-híd a 626-os út Ravanusa és Licata között.

Szardínia

2013. november 18-án áradás sújtotta Szardínia szigetét, emiatt omlott össze a híd Oliena és Dorgali települések között. Egy rendőr meghalt, és három társa megsérült, miközben egy mentőautót kísértek.

Carasco (Liguria)

2013. október 21-ről 22-re virradóan Carascóban egy felhőszakadás alatt leomlott egy híd a Sturla folyó felett.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt