Egy szudáni születésű férfi hajtott kedden a gyalogosok közé Londonban

A 29 éves Salih Khatert terrorizmussal gyanúsítják, miután kedden a gyalogosok közé hajtott egy autóval. A férfi brit állampolgár, de Szudánból származik.  A keddi támadásban hárman sérültek meg. Közülük kettőt kórházba kellett szállítani, a harmadik csak kisebb sérüléseket szenvedett. A rendőrök az eset miatt három címen is házkutatást tartottak Birminghamben és Nottinghamben. 

Khater nem szerepelt sem az MI5, sem a terrorelhárítás nyilvántartásában, de a helyi rendőrség ismerte. Amikor elfogták, más nem volt az autóban, és fegyvert sem találtak nála. A Scotland Yard közleménye szerint nem működik együtt a hatóságokkal. 

Sadiq Khan londoni polgármester szerint több biztonsági intézkedésre van szükség a parlament körül és Londonban. Ezért támogatná, hogy a parlament környékét gyalogos zónává alakítsák. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.