Nyert a pónilobbi: a minilovakat felengedik a repülőgépekre

A Southwest Airlines kiadta a szeptembertől érvényes iránymutatását, ami a lelki társ és szolgálati állatok szállítását szabályozza. A szabályzat elég kirekesztő a lelki társ-állatokkal szemben, mert erre hivatkozva csak kutyát vagy macskát vihetnek fel az utasok. És minden utas szigorúan csak egy állatot szállíthat ketrecben vagy pórázon. A légitársaság szerint ezek nem egyszerű háziállatok, hanem érzelmi támogatást nyújtanak a mentális zavarokkal élőknek. 

De még ott vannak a valamilyen speciális feladatra kiképzett, segítő állatok kategóriája is, amivel a kutyák és macskák mellett 

akár pónikat is fel lehet vinni a fedélzetre. 

Ráadásul a segítő állatból egyszerre hármat is lehet utaztatni. Ez az állatok a mozgássérült vagy mentális problémákkal küzdő utasoknak nyújtanak segítséget. 

Ami jó hír a kutyásoknak/macskásoknak/pónisoknak, az elkeserítheti a pávásokat, pókosokat, kígyósokat, mert az egzotikus lelki társ-állatokat többé nem engedik fel a  Southwest Airlines gépeire sem, ami ezzel csatlakozott a többi légitársaság által bevezetett korlátozásokhoz. 

A lelki társ-állatok szállításáról januárban indult élénk társadalmi vita, miután a United Airlines megtagadta egy nőtől, hogy felvigye a társaság repülőjére a páváját, Dextert. A páva lelki társ-tulajdonosa nemrég közölte, hogy Dexter vasárnap váratlanul elpusztult. (via Vice)