Harcot hirdettek a lelki-társ állatok ellen az amerikai légitársaságok

közlekedés
2018 február 02., 16:18
comments 135

Mi is írtunk róla, hogy nem vihette fel a repülőre egy amerikai nő az őt érzelmileg támogató lelkitárs-pávát. A probléma nem újkeletű: 2014-ben egy lelkitárs-disznóval próbált felszállni a US Airlines repülőjére, de őt sem engedték.

link Forrás

Az MTI most arról ír nemzetközi hírügynökségekre hivatkozva, hogy biztonsági okokból szigorítanak a terápiás állatok (emotional support animals) szállítására vonatkozó előírásaikon a vezető amerikai légitársaságok. 

A United Airlines, amely a Dexter nevű pávát megakadályozta a légi közlekedésben, csütörtökön jelentette be, hogy szigorítja szabályait, mivel tavaly 75 százalékkal nőtt a terápiás állattal utazó ügyfeleik, és ezzel együtt az állatok jelenlétéből adódó balesetek száma is. 

A szövetségi irányelvek szerint a rokkant, betegséggel élő utasokat megilleti a jog, hogy különböző terápiás, vagy segítő állatokat vigyenek fel magukkal a repülőgép-fedélzetre, ugyanakkor a légitársaságoknak is jogukban áll megtagadni a felszállást bizonyos egzotikus, vagy szokatlan házi kedvencektől.

link Forrás

A United Airlines a jövőben több dokumentumot fog kérni a terápiás állatot igénylő utasoktól. A gazdáknak igazolniuk kell, hogy az állat jól nevelt és megkapta a szükséges oltásokat, valamint állatorvosi igazolás kell arról is, hogy az állat nem jelent fenyegetést a többi emberre nézve. Az utasoknak gyakran akár 125 dollárt (31 ezer forint) kell fizetniük egy útra, hogy magukkal vihessenek a fedélzetre egy kis testű háziállatot, míg a terápiás kedvencek ingyen utazhatnak. 

A Delta Air Lines is hasonló változtatásokat vezet be. A légitársaság szerint 2016 óta 84 százalékkal nőtt az állatok okozta balesetekkel kapcsolatos bejelentések száma. Egy alkalommal egy 30 kilogrammos terápiás kutya okozott komoly arcsérüléseket egy utasnak. „Az utasok próbálkoztak már terápiás pulykákkal, óriás repülőerszényesekkel, kígyókkal, pókokkal és egyéb állatokkal” - idézte fel a légitársaság.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.