Schamschula György lett a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója

Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Schamschula Györgyöt nevezte ki a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatójának, Illés Zoltán, korábbi elnök-vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a cégtől – közölte a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter az MTI-vel. (Frissítés: bár nem térnek ki rá, de nem Schamschula György volt MDF-es miniszterről van szó, akinek a képe a cikkben korábban szerepelt, hanem a fiáról.)

Schamschula György a közlemény szerint több mint 20 éves hazai és nemzetközi vállalati pénzügyi-, hitelintézeti és vállalatmenedzsment tapasztalatokkal rendelkezik. A pályafutását brókerként kezdte, majd 2005-től 2012-ig az USA-ban, Kaliforniában dolgozott pénzügyi menedzsment területen, 2005 és 2007 között a Landmark Group pénzügyi vezetője volt, majd 2008-tól 2012-ig a Deloitte nemzetközi tanácsadó cégnél látott el pénzügyi projektmenedzsment feladatokat. 

Az Exim Bankban 2012-től 2017-ig irányította a tőkefinanszírozási program kialakítását, valamint különböző nemzetközi alapok szakmai felügyeletét látta el. A Magyar Posta Zrt. élére történő kinevezéségig a Takarék Lízing vezérigazgatója volt 2017 szeptemberétől – olvasható a közleményben.

A távozó Illés Zoltán 2016 augusztusától vezette két éven át a Magyar Postát. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.