Három hónapja nem lehet egészségügyi igazolást szerezni repülőgép vezetéséhez Magyarországon

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A 24.hu információja szerint már három hónapja nem tudnak egészségügyi igazolást szerezni a magyar pilóták. 

Az engedély kiadását intéző hatósági repülőorvosnak ugyanis májusban lejárt a szerződése, és az illetékes minisztérium - a Palkovics László vezette ITM-ről van szó - nem kötött senkivel sem új szerződést azóta a feladat ellátására.

Így azok a pilóták, akiknek lejárt az engedélyük, vagy egyéb okokból egészségügyi igazolásra lenne szükségük, most nem juthatnak ilyen dokumentumhoz, mert nincs aki kiállítsa. 

A lap információja szerint mintegy száz pilóta nem tud már repülni a minisztérium hanyagsága miatt. (24.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.