Merkel: A 2015-ös menekülthelyzet nem fog megismétlődni

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A német kancellár csütörtökön Drezdában kizártnak nevezte, hogy a három évvel ezelőttihez hasonló menekülthelyzet alakulhatna ki. Szerinte világos, hogy „a 2015-ös év nem ismétlődhet meg, és nem is fog megismétlődni”.Mivel Szászországban sokan elutasítják a menekültpolitikáját, arról is beszélt, hogy a szövetségi kormány több segítséget nyújt a tartományoknak a jogosulatlanul ott tartózkodók kitoloncolásában. Merkel szerint, bár ezen a területen már sokat javítottak, még mindig vannak komoly hiányosságok.

Angela Merkel a CDU helyi frakcióját látogatta meg Drezdában. Amikor megérkezett, az AfD és a Pegida Mozgalom ellentüntetői fogadták. Frank Kupfer a CDU szászországi frakcióvezetője a találkozót úgy értékelte, hogy a kancellár önkritikus módon elismerte, hogy korábban követtek el hibákat. (FAZ)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.