Merkel: A 2015-ös menekülthelyzet nem fog megismétlődni

A német kancellár csütörtökön Drezdában kizártnak nevezte, hogy a három évvel ezelőttihez hasonló menekülthelyzet alakulhatna ki. Szerinte világos, hogy „a 2015-ös év nem ismétlődhet meg, és nem is fog megismétlődni”.Mivel Szászországban sokan elutasítják a menekültpolitikáját, arról is beszélt, hogy a szövetségi kormány több segítséget nyújt a tartományoknak a jogosulatlanul ott tartózkodók kitoloncolásában. Merkel szerint, bár ezen a területen már sokat javítottak, még mindig vannak komoly hiányosságok.

Angela Merkel a CDU helyi frakcióját látogatta meg Drezdában. Amikor megérkezett, az AfD és a Pegida Mozgalom ellentüntetői fogadták. Frank Kupfer a CDU szászországi frakcióvezetője a találkozót úgy értékelte, hogy a kancellár önkritikus módon elismerte, hogy korábban követtek el hibákat. (FAZ)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.