Giuliani: Az igazság nem az igazság!

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A pletykák szerint volt némi aggodalom a Fehér Házban azután, hogy Donald Trump ügyvédcsapatát felrázandó Rudy Giuliani egykori New York-i polgármestert, még egykoribb államügyészt is alkalmazta. Giuliani ugyanis sajtóturnéba kezdett, pedig legendásan összevissza szokott beszélni. Vasárnap egyértelműen felért a csúcsra:

"Az igazság nem az igazság" - jelentette ki a Meet the Pressben, az NBC vasárnap reggeli politikai talk-show-jában.

Nehéz megmagyarázni, hogy mi járhatott a fejében. Talán azt akarta érzékeltetni, hogy James Comey, aki részletes feljegyzéseket készített találkozóiról Trumppal, illetve Trump másként emlékeznek a találkozókon történtekre.

Giuliani ezután kirándulásra indult az alternatív tények birodalmába, hogy a Trump-kormányzás egy másik találmányát is ide idézzem. Szóba került ugyanis az a találkozó, amelyet a Donald Trumpról elnevezett New York-i toronyházban tartottak Donald Trump kampányközpontjában, Donald Trump irodájától pár lépésnyire, és amelyen Donald Trump fia, veje és kampányfőnöke egy köztudottan Kreml-közeli ügyvéddel arról egyeztettek, hogy Oroszország szívesen adna át lejárató információkat Hillary Clintonról.

Ez az a találkozó, amiről Trump és emberei hónapokon át változatos hazugságokat meséltek, a hírek szerint Donald Trump maga diktálta le fiának azt a kongresszusi vizsgálóbizottságnak megküldött levelet, amiben azt hazudták, hogy csak az orosz gyerekek a Moszkvát sújtó szankciók miatt leállt örökbefogadása volt a találkozó témája.

Na, Giulianinak most megint sikerült nyilvánvaló és könnyen leleplezhető hazugságokat beszélnie a találkozóról. Azt állította, hogy Don Jr., az elnök fia, illetve Jared Kushner és Paul Mannafort nem tudta, hogy az orosz kormánynak bármi köze lehet a találkozóhoz. "Azt kérdezte, hogy mutatták-e jelét, hogy együttműködnének az oroszokkal. Ők csak annyit tudtak, hogy egy orosz nevű nő akar találkozni felük. Nem tudták, hogy az orosz kormányt képviseli, és nem is képviselte az orosz kormányt" - állította Giuliani.

Az igazság ezzel szemben az, hogy a találkozót szervező Rob Goldstone már a találkozó szervezésekor azt írta az ifj. Trumpnak, hogy "Emin [Agalarov, orosz énekes-zeneszerző és oligarcha] hívott, hogy van valami nagyon érdekes a számodra. Az orosz államügyész találkozott az apjával, Arasz [Agalarov orosz oligarchával], és felajánlotta neki, hogy Hillary Clintont gyanúba keverő hivatalos iratokat és információkat adna át a Trump kampánynak, amik nagyon hasznosak lehetnek az apádnak. Ez nyilván nagyon magas szintű és érzékeny adat, de része annak a támogatásnak, amit Oroszország és az orosz kormány nyújt Trump úrnak" - írta Goldstone, az ifj. Trump pedig megköszönte neki a segítséget. "Úgy tűnik lesz rá időnk, és ha ez az, amit mondasz, akkor imádom" - írta Don Jr. (Via Axios)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.