Első sorból izgulhatta végig Áder János beszédét Zaid Naffa nemzetbiztonsági kockázat

politika
2018 augusztus 21., 16:35

Az RTL Klub szerkesztői szúrták ki, hogy Áder János ünnepi beszédét az első sorból izgulhatta végig egy két lábon járó nemzetbiztonsági kockázat. 

A Jordánia által Orbán Viktor kérésére tiszteletbeli konzulnak jelölt Zaid Naffa 2017 októberében bukott meg a nemzetbiztonsági átvilágításon, azok után, hogy magyar állampolgárság után folyamodott. 

Zaid Naffa a 80-as évek vége óta mozog Magyarországon a családjával, közel harminc éve él itt, voltak turisztikai üzletei, de olyan aranycsempészési ügye is, ami miatt kiutasítása is felmerült. 

Az utóbbi években ő volt a keleti nyitás egyik kulcsembere, a sokáig terrorizmus pénzelése miatt keresett Ghaith Pharaon kijáróembereként is ismert volt, tárgyalt Tiborcz Istvánnal is, és olyan szorosan együttműködött a külüggyel, hogy Szijjártó Péter hivatala többek közt tőle bérelte a nagykövetség épületét is. 

Orbán Viktor kezet fog Zaid Naffa nemzetbiztonsági kockázattal 2012 júniusában, a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitó ünnepségén
photo_camera Orbán Viktor kezet fog Zaid Naffa nemzetbiztonsági kockázattal 2012 júniusában, a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitó ünnepségén Fotó: MTI Fotó: Kollányi Péter

Látványosan jó viszonyt ápol a kormánnyal, májusban részt vett a miniszterelnök beiktatásán is. 

A kormány valamiért mégis kínosnak tarthatja Naffa közelségét, mert az RTL-nek nem árulták el, hogy pontosan kinek a meghívására vehetett részt a hivatalos ünnepség első sorában. 

A külügy szerint egyébként nem para, ha nemzetbiztonsági kockázat ül a hivatalos államalapítási ünnepség első sorában:

photo_camera Fotó: RTL Klub

(RTL Klub)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.