Első sorból izgulhatta végig Áder János beszédét Zaid Naffa nemzetbiztonsági kockázat

2018 augusztus 21., kedd 16:35
210

Az RTL Klub szerkesztői szúrták ki, hogy Áder János ünnepi beszédét az első sorból izgulhatta végig egy két lábon járó nemzetbiztonsági kockázat. 

A Jordánia által Orbán Viktor kérésére tiszteletbeli konzulnak jelölt Zaid Naffa 2017 októberében bukott meg a nemzetbiztonsági átvilágításon, azok után, hogy magyar állampolgárság után folyamodott. 

Zaid Naffa a 80-as évek vége óta mozog Magyarországon a családjával, közel harminc éve él itt, voltak turisztikai üzletei, de olyan aranycsempészési ügye is, ami miatt kiutasítása is felmerült. 

Az utóbbi években ő volt a keleti nyitás egyik kulcsembere, a sokáig terrorizmus pénzelése miatt keresett Ghaith Pharaon kijáróembereként is ismert volt, tárgyalt Tiborcz Istvánnal is, és olyan szorosan együttműködött a külüggyel, hogy Szijjártó Péter hivatala többek közt tőle bérelte a nagykövetség épületét is. 

Orbán Viktor kezet fog Zaid Naffa nemzetbiztonsági kockázattal 2012 júniusában, a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitó ünnepségén Fotó: MTI Fotó: Kollányi Péter

Látványosan jó viszonyt ápol a kormánnyal, májusban részt vett a miniszterelnök beiktatásán is. 

A kormány valamiért mégis kínosnak tarthatja Naffa közelségét, mert az RTL-nek nem árulták el, hogy pontosan kinek a meghívására vehetett részt a hivatalos ünnepség első sorában. 

A külügy szerint egyébként nem para, ha nemzetbiztonsági kockázat ül a hivatalos államalapítási ünnepség első sorában:

Fotó: RTL Klub

(RTL Klub)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt