Pharaon már meghalt, de a többieket mind meghívták Orbán beiktatására

POLITIKA
2018 május 10., 16:24
comments 180

Orbán Viktor eskütétele előtt Kövér László házelnök külön köszöntötte Áder János és Schmitt Pál köztársasági elnököket, Mádl Dalma asszonyt és Antall Józsefnét, illetve Boross és Medgyessy Péter volt miniszterelnököket.

De ültek a karzaton más fontos emberek is. 

photo_camera A miniszterelnök családja a beiktatáson

A hvg.hu a meghívott milliárdosokról készített fotósorozatot, amin látszik, hogy eljött többek között

  • Zaid Naffa, a nemzetbiztonsági átvilágításon megbukott jordán konzul,
  • Adnan Polat, az Orbán-családdal személyesen is jó kapcsolatot ápoló török oligarcha
  • és Tiborcz István, aki az OLAF gyanúja szerint költségvetési csalásban érintett.

A három üzletembert nem csak az köti össze, hogy különböző közbeszerzéseken, illetve a nemzeti kereskedőházakon keresztül szép pénzt húztak a magyar államtól, hanem az is, hogy

mind üzleteltek a körözött bűnözővel, Ghaith Pharaonnal.

2016 márciusában például Tiborcz István cége és Adnan Polat cége adta el a József nádor téri Postabank-székházat a világszerte ismert szaúdi pénzmosó cégének, amely sokáig Zaid Naffa házába volt bejegyezve. Pharaon ügyvédjéről, Tiborczről és Naffáról közös képek is készültek, ahogy egy étterem teraszán tanácskoznak. 

Maga Ghaith Pharaon tavaly januárban meghalt, a családja viszont eljárást indított az ellen a stróman ellen, aki a magyarországi ingatlanjait is a nevére vette. Perfeljegyzés került a hőgyészi és a seregélyesi kastélyok tulajdoni lapjára, de így járt az Orbán család házával szemközti villa is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.