Kórházba kellett szállítani egy olasz férfit, aki belezuhant a végtelen fekete lyukat szimbolizáló installációba

Napjaink egyik legjelentősebb szobrásza, az indiai-brit Anish Kapoor először állított ki portugál intézményben, és rögtön egy meglepő baleset lett belőle: a portói Serralves múzeumban lévő tárlaton az egyik látogató bezuhant az egyik installációba, egy két és fél méter mély fekete lyukba. 

A 60 éves olasz férfit kórházba szállították, de könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. A múzeum tájékoztatása szerint betartották a biztonsági előírásokat, többek között figyelmeztető táblákat tettek ki a fekete lyuk mellé. 

A Portóban kiállított művek egyike az 1992-es Descent into Limbo, ami egy kocka alakú épületet takar, melynek közepén egy két és fél méteres mélységű lyuk fekszik, amely feketére van festve, ezzel a végtelen mélységet felidézve. 

Kapoor első portugál kiállítása jövő januárig látogatható. (via Deezen)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.