Kórházba kellett szállítani egy olasz férfit, aki belezuhant a végtelen fekete lyukat szimbolizáló installációba

MŰVÉSZET
2018 augusztus 21., 08:05

Napjaink egyik legjelentősebb szobrásza, az indiai-brit Anish Kapoor először állított ki portugál intézményben, és rögtön egy meglepő baleset lett belőle: a portói Serralves múzeumban lévő tárlaton az egyik látogató bezuhant az egyik installációba, egy két és fél méter mély fekete lyukba. 

A 60 éves olasz férfit kórházba szállították, de könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. A múzeum tájékoztatása szerint betartották a biztonsági előírásokat, többek között figyelmeztető táblákat tettek ki a fekete lyuk mellé. 

link Forrás

A Portóban kiállított művek egyike az 1992-es Descent into Limbo, ami egy kocka alakú épületet takar, melynek közepén egy két és fél méteres mélységű lyuk fekszik, amely feketére van festve, ezzel a végtelen mélységet felidézve. 

Kapoor első portugál kiállítása jövő januárig látogatható. (via Deezen)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.