Kórházba kellett szállítani egy olasz férfit, aki belezuhant a végtelen fekete lyukat szimbolizáló installációba

Napjaink egyik legjelentősebb szobrásza, az indiai-brit Anish Kapoor először állított ki portugál intézményben, és rögtön egy meglepő baleset lett belőle: a portói Serralves múzeumban lévő tárlaton az egyik látogató bezuhant az egyik installációba, egy két és fél méter mély fekete lyukba. 

A 60 éves olasz férfit kórházba szállították, de könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. A múzeum tájékoztatása szerint betartották a biztonsági előírásokat, többek között figyelmeztető táblákat tettek ki a fekete lyuk mellé. 

A Portóban kiállított művek egyike az 1992-es Descent into Limbo, ami egy kocka alakú épületet takar, melynek közepén egy két és fél méteres mélységű lyuk fekszik, amely feketére van festve, ezzel a végtelen mélységet felidézve. 

Kapoor első portugál kiállítása jövő januárig látogatható. (via Deezen)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.