Szél Bernadett lemond LMP-s vezetői pozícióiról

Fotó: botost/444.hu

Meglepő helyen, a Borsod24.com nevű oldalon jelent meg egy hír arról, hogy Szél Bernadett lemond LMP-s vezető tisztségeiről.

„Információink szerint Szél Bernadett lemondott a Lehet Más a Politikában (LMP) betöltött összes vezetői pozíciójáról, konkrétan a társelnöki posztjáról és szeptember 15-i hatállyal a frakcióvezetőségről is” - írja a lap, hozzátéve, hogy a „lemondás oka az Etikai Bizottság azon döntéssorozata, amelyben súlyos büntetéseket róttak ki a párt saját jelöltjeire és amit ő súlyosan igazságtalannak, méltatlannak, politikailag pedig vállalhatatlannak tart”.

Megkérdeztük Szél Bernadettet, hogy igaz-e az információ. A politikus azt mondta: kedden adott egy interjút a Magyar Hang című lapnak, ez várhatóan szerda reggel jelenik meg, ebben részletesen beszél a helyzetről.

A Borsod24 cikke szerint Szél Bernadett azt mondta, „egy politikai közösség nem bánhat így a sajátjaival és végképp nem méltó ez a viselkedés a zöldekhez”, illetve azt: „nem akarok egy olyan rendszerben dolgozni, ahol a felelősségvállalást büntetik, a felelősséghárítást jutalmazzák.” (UPDATE: Az Index is úgy tudja, hogy lemond.)

Az LMP társelnöke júliusban vonult vissza átmenetileg, hogy végiggondolja a helyzetét, miután az etikai bizottsága eltiltotta a tisztségviseléstől, mert a kampány alatt más pártokkal egyeztetett a visszalépésekről