Meghosszabbították M. Richárd házi őrizetét

bűnügy
2018 augusztus 22., 08:30
comments 138

A Budai Központi Kerületi Bíróság ügyészi indítványra kedden újra meghosszabbította M. Richárd bűnügyi felügyeletét, most december 21-ig.

M. Richárd (k) távozik a Budai Központi Kerületi Bíróság Fő utcai épületéből.
photo_camera M. Richárd távozik a Budai Központi Kerületi Bíróság Fő utcai épületéből. Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a bíróság a védő ismételt indítványa ellenére sem látta megszüntethetőnek a kényszerintézkedést, és az enyhébb, nagyobb mozgásszabadságot biztosító magatartási szabályok előírásának sem adott helyt. („Gyurma” korábban azzal is érvelt, hogy vállalkozóként nélkülözhetetlen neki a szabad mozgás.)

A bíróság közölte, M. Richárd továbbra is megalapozottan gyanúsítható egy 2015-ös, Andrássy úti közúti veszélyeztetéssel, illetve a 2017-es, Dózsa György úti gázolással, amiben ketten meghaltak és többen súlyosan megsérültek. A baleset előtt, amit egyébként jogosítvány nélkül okozott, M. Richárd kokainozott is.

M. Richárd márciusban 200 ezer forintos bírságot kapott, mert a házi őrizete alatt beugrott egy bevásárlóközpontba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.