M. Richárd kokainozott, mielőtt jogosítvány nélkül több halálos áldozattal járó balesetet okozott a Dózsa György úton

bűnügy
2017 augusztus 21., 15:15
comments 710

A Budai Központi Kerületi Bíróság közölte, hogy ma elrendelte M. Richárd házi őrizetét. A férfi – aki őrizetbe vétele előtt nem sokkal még a Seychelle-szigeteken nyaralt a barátnőjével – szabadon távozhatott a bíróságról, nem került előzetes letartóztatásba.

M. Richárd (j) távozik a Budai Központi Kerületi Bíróság Fõ utcai épületéből 2017. augusztus 21-én.
photo_camera M. Richárd (j) távozik a Budai Központi Kerületi Bíróság Fõ utcai épületéből 2017. augusztus 21-én. Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

A Fővárosi Törvényszék közölte: M. Richárd megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy májusban érvényes jogosítvány nélkül vezetett Mercedesével a XIII. kerületi Dózsa György úton, a külső forgalmi sávban, jóval túllépve a megengedett sebességet. A Kassák Lajos utcai kereszteződésnél összeütközött a Dózsa György úton, a Tüzér utca irányából érkező, a kereszteződésnél balra kanyarodó, a belső forgalmi sávban szabályosan közlekedő, Citröennel. Ettől a két autó felsodródott az út jobb oldalára, ahol a trolimegállóban elütöttek 3 várakozót.

A Citröen két utasa meghalt, a sofőrje és egy várakozó súlyos, további két ember pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a baleset utáni vizsgálat megállapítása, hogy M. Richárd az eset előtt kokaint fogyasztott.

Így M. Richárd halálos közúti baleset gondolatlan okozásának vétségét és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer-birtoklást követhetett el.

M. Richárd beszáll egy gépjármûbe a Budai Központi Kerületi Bíróság Fõ utcai épületénél 2017. augusztus 21-én.
photo_camera M. Richárd beszáll egy autóba a Budai Központi Kerületi Bíróság Fõ utcai épületénél 2017. augusztus 21-én. Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

A Fővárosi Főügyészség bűnismétlés veszélyére hivatkozva indítványozta is M. előzetes letartóztatásának elrendelését, a bírósági ülésen a gyanúsított meghatalmazott védője viszont elsődlegesen védence szabadlábra helyezését, másodlagosan enyhébb kényszerintézkedést kért. Végül csak házi őrizetről döntöttek (nem jogerősen), így fogalmaznak erről:

„A bíróság a kényszerintézkedés különös okának vizsgálata során megállapította a rendelkezésre álló adatok alapján, hogy a gyanúsított a gyanú szerinti bűncselekmények elkövetésével a vele szemben részben szintén közlekedési bűncselekmény elkövetése miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt vált gyanúsíthatóvá. E körülmény, továbbá a gyanúsított életvitelére vonatkozó nyomozati adatok, illetve a gyanú szerinti bűncselekmény jellege együttesen megalapozzák a terhelt esetében a bűnismétlés veszélyét, mely különös veszély a bíróság álláspontja szerint házi őrizet elrendelésével kiküszöbölhető, figyelemmel a terhelt meg nem cáfolt lakhatási és megélhetési lehetőségeire, valamint a gyanú szerinti bűncselekmény jellegére.”

M. Richárd (k) távozik a Budai Központi Kerületi Bíróság Fő utcai épületéből.
photo_camera M. Richárd (k) távozik a Budai Központi Kerületi Bíróság Fő utcai épületéből. Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

M. Richárdról annyit érdemes még tudni, hogy ő viszi ma a belvárosi pizzériát, aminek az előző tulaját szervezett bűnözők üldözték el Magyarországról, illetve hogy az ő embere bukkant fel Rogán Antal csepeli konzultációs fórumán. És persze még azt is, hogy M. Richárd a kecskeméti maffiaper egyik vádlottja volt, az eljárás végén, 2007-ben jogerősen hosszú börtönbüntetésre ítélték.  (via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.