A brit munkáspárti vezér, Jeremy Corbyn szerint az olvasóknak és az újságíróknak kellene megválasztani az újságok szerkesztőit

Érdekes ötlettel állt elő Edinburgh-ban Jeremy Corbyn, a brit Munkáspárt vezetője. Arról beszélt, hogy milyen jó volna, mennyire megerősítené az újságírók és az újságolvasók pozícióját, ha a lapok szerkesztőit nem a főnökség vagy tulajdonok neveznék ki, hanem az olvasók és az újságírók választhatnák közösen.

Corbyn a brit Guardian című lapot hozta példaként, ahol az újságírók véleménynyilvánító szavazást tartanak az új főszerkesztő kinevezése előtt. Corbyn egy nappal korábban azt javasolta, hogy a brit közszolgálati csatorna, a BBC adjon ki egy "egyenlőségügyi jelentést" amiben beszámolnak arról, hogy a tartalomelőállítással foglalkozó külsős és belső munkatársak (újságírók, tévés / rádiós riporterek, műsorvezetők, szerkesztők, stb.) milyen társadalmi osztályhoz tartoznak. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.