A brit munkáspárti vezér, Jeremy Corbyn szerint az olvasóknak és az újságíróknak kellene megválasztani az újságok szerkesztőit

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Érdekes ötlettel állt elő Edinburgh-ban Jeremy Corbyn, a brit Munkáspárt vezetője. Arról beszélt, hogy milyen jó volna, mennyire megerősítené az újságírók és az újságolvasók pozícióját, ha a lapok szerkesztőit nem a főnökség vagy tulajdonok neveznék ki, hanem az olvasók és az újságírók választhatnák közösen.

Corbyn a brit Guardian című lapot hozta példaként, ahol az újságírók véleménynyilvánító szavazást tartanak az új főszerkesztő kinevezése előtt. Corbyn egy nappal korábban azt javasolta, hogy a brit közszolgálati csatorna, a BBC adjon ki egy "egyenlőségügyi jelentést" amiben beszámolnak arról, hogy a tartalomelőállítással foglalkozó külsős és belső munkatársak (újságírók, tévés / rádiós riporterek, műsorvezetők, szerkesztők, stb.) milyen társadalmi osztályhoz tartoznak. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.