A színművészeti egyetemhez nem érkezett bejelentés arról, hogy Marton László visszaélt volna a pozíciójával

színház
2018 augusztus 23., 14:13
comments 76

„A Színház- és Filmművészeti Egyetem etikai bizottsága a Marton Lászlót érintő, 2017. november 8-án megkezdett etikai vizsgálatát lezárta” – jelentette be közleményben M. Tóth Géza rektor és Vonderviszt Lajos kancellár.

Mint írják:

„A mai napig az egyetemre semmilyen bejelentés nem érkezett arról, hogy Marton László tanárként visszaélt volna a pozíciójával. A 3. évfolyamos színész osztály hallgatói arról adtak önkéntes nyilatkozatot, hogy tanulmányaik során soha nem tapasztaltak semmiféle zaklatást, hatalommal való visszaélést osztályfőnökük, Marton László részéről.”

Mivel Martonnak az egyetemmel kötött határozott idejű szerződése lejárt, és azt az egyetem nem hosszabbítja meg, az ügyben az egyetem részéről további tennivaló nem merül fel, így a SZFE vezetősége az eljárást lezárta – írják.

Marton László
photo_camera A magyar színház- és filmművészet kategóriában Prima Primissima-díjra jelölt Marton László Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező Budapesten, a Vígszínházban 2016. november 3-án. Fotó: Czimbal Gyula/MTI/MTVA

Tavaly a 444-nek hét nő is részletesen elmesélte, hogyan élt vissza az esetükben a pozíciójával Marton László, májusban foglaltuk össze a fejleményeket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.