Bemutatták „Kicsi Igort”, a Kalasnyikov harci robotját

Az AK-47-es gépkarabély gyártásáról ismert Kalasnyikov hétfőn Moszkvában egy katonai kiállításon, Szergej Sojgu hadügyminiszter jelenlétében bemutatta az új fegyvereit. Köztük volt Iroryok, azaz „Kicsi Igor”, egy 4 méter magas, 4,5 tonnás, emberi vezérlésű robot, amit „mérnöki és harci feladatok” elvégzésére képeztek ki. Egyelőre egy gond van: még nem tud mozogni. Ráadásul így néz ki:

Fotó: Alekszej Kudenko/Szputnyik

Összehasonlításul: az amerikai Boston Dynamics már megalkotta a Cheetah-t, a négylábú robotot, ami gyorsabban fut, mint Usain Bolt.

Persze így is könnyen lehet, hogy a Terminátor-paródiának is beillő robot nevet a végén. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.