Bemutatták „Kicsi Igort”, a Kalasnyikov harci robotját

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az AK-47-es gépkarabély gyártásáról ismert Kalasnyikov hétfőn Moszkvában egy katonai kiállításon, Szergej Sojgu hadügyminiszter jelenlétében bemutatta az új fegyvereit. Köztük volt Iroryok, azaz „Kicsi Igor”, egy 4 méter magas, 4,5 tonnás, emberi vezérlésű robot, amit „mérnöki és harci feladatok” elvégzésére képeztek ki. Egyelőre egy gond van: még nem tud mozogni. Ráadásul így néz ki:

Fotó: Alekszej Kudenko/Szputnyik

Összehasonlításul: az amerikai Boston Dynamics már megalkotta a Cheetah-t, a négylábú robotot, ami gyorsabban fut, mint Usain Bolt.

Persze így is könnyen lehet, hogy a Terminátor-paródiának is beillő robot nevet a végén. (BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.