Bemutatták „Kicsi Igort”, a Kalasnyikov harci robotját

fegyver
2018 augusztus 23., 14:40

Az AK-47-es gépkarabély gyártásáról ismert Kalasnyikov hétfőn Moszkvában egy katonai kiállításon, Szergej Sojgu hadügyminiszter jelenlétében bemutatta az új fegyvereit. Köztük volt Iroryok, azaz „Kicsi Igor”, egy 4 méter magas, 4,5 tonnás, emberi vezérlésű robot, amit „mérnöki és harci feladatok” elvégzésére képeztek ki. Egyelőre egy gond van: még nem tud mozogni. Ráadásul így néz ki:

photo_camera Fotó: Alekszej Kudenko/Szputnyik

Összehasonlításul: az amerikai Boston Dynamics már megalkotta a Cheetah-t, a négylábú robotot, ami gyorsabban fut, mint Usain Bolt.

Persze így is könnyen lehet, hogy a Terminátor-paródiának is beillő robot nevet a végén. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.