Több mint 5 év börtönt kapott az NSA szupertitkos elemzésének kiszivárogtatója

bűnügy
2018 augusztus 23., 18:32
comments 102

Az amerikai Igazságügyi Minisztérium tavaly emelt vádat az Intercepten megjelent „Szigorúan Bizalmas” minősítésű NSA-s titkosszolgálati elemzés kiszivárogtatója ellen. Az iratokat az NSA egy külsős vállalkozója, a Pluribus International Corporation legmagasabb biztonsági hozzáféréssel rendelkező 25 éves munkatársa, Reality Leigh Winner szivárogtatta ki az újságnak, de sem ő, sem az újság, sem a nő nem tette meg a legalapvetőbb óvintézkedéseket, így az árulással gyanúsított nőt könnyen megtalálták.

Reality Winner, az NSA szupertitkos elemzésének kiszivárogtatója.
photo_camera Reality Winner, az NSA szupertitkos elemzésének kiszivárogtatója. Fotó: Reality Winner/Facebook

A most 26 éves Winner, aki már majdnem 2 éve börtönben van, júniusban bűnösnek vallotta magát abban, hogy az NSA-iratokat 2016-ban odaadta az Interceptnek, úgyhogy ezt beszámítják a most kiszabott 63 hónapos büntetésébe. Ezzel ez az eddigi leghosszabb büntetés, amit valakire kormányzati információk illegális nyilvánosságra hozataláért kiszabtak. A nő a szabadulása után 3 évig próbaidőn lesz. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.