A Ryanair és a Wizz Air is változtat a kézipoggyász-szabályzatán

utazás
2018 augusztus 24., 07:59
comments 533

Novembertől komoly változások jönnek a Ryanair kézipoggyász-szabályzatában: mint az Utazómajom blog írja, eddig két táskát lehetett felvinni a fedélzetre magunkkal, egy normál és egy kis méretű táskát. Novembertől viszont azok, akik nem vásárolnak elsőbbségi beszállást, csak egy darab, kis méretű (40x20x25cm) táskával szállhatnak fel a gépre. 

Akik vásárolnak, azoknak marad minden a régiben, és felvihetnek egy normál méretű kézipoggyászt is. Ha pedig valaki szeretne magával vinni a fedélzetre egy nagyobb, max 10 kilogrammos poggyászt, akkor foglaláskor 8 euróért elintézheti ezt. Ennél olcsóbb az elsőbbségi beszállás, ami hat euróért vásárolható meg, de ebből maximum 95 darabot adnak el egy járatra. 

A Ryanair kommunikációja szerint az új szabályozással csak a késéseket akarják visszaszorítani. 

Szintén az Utazómajom írt róla, hogy azonnali hatállyal módosult a Wizz Air szabályzata is, mely szerint a jövőben az utasok egy, legfeljebb 55 x 40 x 23 cm méretű ingyenes kézipoggyásszal utazhatnak, és mivel a fedélzeten korlátozott a hely, ezért csak a WIZZ Priority szolgáltatást vásárló utasok vihetik magukkal az utastérbe a kézipoggyászukat.

Ha valaki nem vásárol elsőbbségi beszállást, és a kézipoggyásza nagyobb a 40×30×18 cm méretnél, akkor kötelezően fel kell adnia. 

Eddig úgy nézett ki a gyakorlat a Wizz Air gépein, hogy nem volt muszáj feladni poggyászként a  40×30×18 cm-nél nagyobb, de még kézipoggyász méretű csomagokat, de ha beszállásnál a személyzet arra jutott, hogy tele a gép, akkor elvették ott és a poggyásztérbe került. Mostantól viszont kötelezően fel kell adni.

Az Utazómajom utánakérdezett, hogy milyen büntetésre számíthat az, aki ezt nem teszi meg, de egyelőre nem kaptak választ. Mindenesetre a fapados repüléssel foglalkozó blog szerint a Wizz Air utasainak érdemes előbb kiérnie a reptérre a tervezettnél, mivel a hirtelen bevezetett új szabályozás káoszhoz vezethet majd. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.