Egy indiai tollaslabdázónő több pénzt keresett tavaly, mint a világranglistát vezető teniszezőnő

Pusarla Venkata Sindhu ezüstérmet nyert a 2016-os riói olimpián. Ezzel egyike lett annak a 28 indiai sportolónak, aki valaha olimpiai érmet nyert, és ő volt az első, aki ezüstöt nyert. 

Nemzetközileg ugyan nem lett ismert, de az ezüstérem révén Indiában hatalmas sztár lett. És az indiai gazdaság erősödésének elég látványos jele, hogy a 23 éves Sindhu a világ egyik legjobban kereső női sportolója lett ezzel. 

Fotó: NOAH SEELAM/AFP

A Forbes friss összeállítása szerint Sindhu 2017 és 2018 júniusa között 8,5 millió dollárt keresett, ezzel a világ hetedik legtöbb pénzt kereső női sportolója volt ebben az időszakban. A bevételei nagy része szponzori pénzekből jött: Shindu lett a Gatorade első indiai sportnagykövete, de a Bridgestone, a Nokia és a Panasonic is szerződtette.

Ezzel többet keresett, mint a románi Simona Halep, aki jelenleg a női világranglistát vezeti teniszben. Ismerve a tenisz és a tollaslabda üzleti és hirdetői értéke között lévő különbségeket, ez elég látványos eredmény. Persze a legmenőbb teniszezőnők azért még többet kaptak nála, a Forbes listáját is Serena Williams vezeti, aki ugyan terhessége miatt nem indult versenyeken, de szponzorációkból 18 millió dollárt szedett össze. (Quartz)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.