Egy indiai tollaslabdázónő több pénzt keresett tavaly, mint a világranglistát vezető teniszezőnő

sport
2018 augusztus 24., 06:56
comments 66

Pusarla Venkata Sindhu ezüstérmet nyert a 2016-os riói olimpián. Ezzel egyike lett annak a 28 indiai sportolónak, aki valaha olimpiai érmet nyert, és ő volt az első, aki ezüstöt nyert. 

Nemzetközileg ugyan nem lett ismert, de az ezüstérem révén Indiában hatalmas sztár lett. És az indiai gazdaság erősödésének elég látványos jele, hogy a 23 éves Sindhu a világ egyik legjobban kereső női sportolója lett ezzel. 

photo_camera Fotó: NOAH SEELAM/AFP

A Forbes friss összeállítása szerint Sindhu 2017 és 2018 júniusa között 8,5 millió dollárt keresett, ezzel a világ hetedik legtöbb pénzt kereső női sportolója volt ebben az időszakban. A bevételei nagy része szponzori pénzekből jött: Shindu lett a Gatorade első indiai sportnagykövete, de a Bridgestone, a Nokia és a Panasonic is szerződtette.

link Forrás

Ezzel többet keresett, mint a románi Simona Halep, aki jelenleg a női világranglistát vezeti teniszben. Ismerve a tenisz és a tollaslabda üzleti és hirdetői értéke között lévő különbségeket, ez elég látványos eredmény. Persze a legmenőbb teniszezőnők azért még többet kaptak nála, a Forbes listáját is Serena Williams vezeti, aki ugyan terhessége miatt nem indult versenyeken, de szponzorációkból 18 millió dollárt szedett össze. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.