Trump lemondta külügyminisztere észak-koreai látogatását

A Twitteren jelentette be Donald Trump amerikai elnök, hogy Mike Pompeo külügyminiszter mégsem utazik Észak-Koreába, hogy az idén megkezdett, történelminek tekintett tárgyalásokat folytassák:

"Azt kértem Mike Pompeo külügyminisztertől, hogy a jelenlegi helyzetben ne menjen el Észak-Koreába, mert az az érzésem, hogy nem tudunk megfelelő előrehaladást elérni a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítésében" - írta az elnök.

A bejelentés pár nappal azután történt, hogy az észak-koreai ügyekben leginkább jártas 38North kutatóközpont bejelentette, információi alapján Észak-Korea leállította a Szohe rakétakísérleti telep leszerelését. A  telep leszerelésének megkezdése volt az egyetlen gyakorlati eredménye Kim Dzsongun és Donald Trump júniusi csúcstalálkozójának.

Az elnök még a héten is azt nyilatkozta a Fox televíziónak, hogy a júniusi szingapúri csúcs kifejezetten sikeres volt. A bejelentés azonban ennek ellenkezőjéről árulkodik.

Trump két további twitterposztban aztán magyarázkodik is: szerinte a kínai kereskedelmi vita tett be a júniusi megállapodásnak közte és Kim Dzsongun között, és reméli, ha lezárul a vita Kínával, Pompeo elutazhat Phenjanba.

„Addig is baráti öleléssel és tisztelettel adózunk Kim Dzsongun elnöknek. Remélem, hamarosan összefutunk!”

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.