Trump lemondta külügyminisztere észak-koreai látogatását

Tbg
külföld
2018 augusztus 24., 19:08
comments 54

A Twitteren jelentette be Donald Trump amerikai elnök, hogy Mike Pompeo külügyminiszter mégsem utazik Észak-Koreába, hogy az idén megkezdett, történelminek tekintett tárgyalásokat folytassák:

link Forrás

"Azt kértem Mike Pompeo külügyminisztertől, hogy a jelenlegi helyzetben ne menjen el Észak-Koreába, mert az az érzésem, hogy nem tudunk megfelelő előrehaladást elérni a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítésében" - írta az elnök.

A bejelentés pár nappal azután történt, hogy az észak-koreai ügyekben leginkább jártas 38North kutatóközpont bejelentette, információi alapján Észak-Korea leállította a Szohe rakétakísérleti telep leszerelését. A  telep leszerelésének megkezdése volt az egyetlen gyakorlati eredménye Kim Dzsongun és Donald Trump júniusi csúcstalálkozójának.

Az elnök még a héten is azt nyilatkozta a Fox televíziónak, hogy a júniusi szingapúri csúcs kifejezetten sikeres volt. A bejelentés azonban ennek ellenkezőjéről árulkodik.

Trump két további twitterposztban aztán magyarázkodik is: szerinte a kínai kereskedelmi vita tett be a júniusi megállapodásnak közte és Kim Dzsongun között, és reméli, ha lezárul a vita Kínával, Pompeo elutazhat Phenjanba.

„Addig is baráti öleléssel és tisztelettel adózunk Kim Dzsongun elnöknek. Remélem, hamarosan összefutunk!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.