Trump lemondta külügyminisztere észak-koreai látogatását

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Twitteren jelentette be Donald Trump amerikai elnök, hogy Mike Pompeo külügyminiszter mégsem utazik Észak-Koreába, hogy az idén megkezdett, történelminek tekintett tárgyalásokat folytassák:

"Azt kértem Mike Pompeo külügyminisztertől, hogy a jelenlegi helyzetben ne menjen el Észak-Koreába, mert az az érzésem, hogy nem tudunk megfelelő előrehaladást elérni a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítésében" - írta az elnök.

A bejelentés pár nappal azután történt, hogy az észak-koreai ügyekben leginkább jártas 38North kutatóközpont bejelentette, információi alapján Észak-Korea leállította a Szohe rakétakísérleti telep leszerelését. A  telep leszerelésének megkezdése volt az egyetlen gyakorlati eredménye Kim Dzsongun és Donald Trump júniusi csúcstalálkozójának.

Az elnök még a héten is azt nyilatkozta a Fox televíziónak, hogy a júniusi szingapúri csúcs kifejezetten sikeres volt. A bejelentés azonban ennek ellenkezőjéről árulkodik.

Trump két további twitterposztban aztán magyarázkodik is: szerinte a kínai kereskedelmi vita tett be a júniusi megállapodásnak közte és Kim Dzsongun között, és reméli, ha lezárul a vita Kínával, Pompeo elutazhat Phenjanba.

„Addig is baráti öleléssel és tisztelettel adózunk Kim Dzsongun elnöknek. Remélem, hamarosan összefutunk!”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.