Áll a szemét a budai rakparton

Tbg
2018 augusztus 25., szombat 14:35
163

Olvasónk küldte felháborodva az alábbi fotókat a Szabadság híd alól:

Az aszályos Duna miatt óriási felületek szabadultak fel a fővárosi rakpartokon, sokan járnak oda most inni, enni, pihenni. A szemetet azonban a képek alapján sem a szemetelők, sem a fővárosi tisztaságért felelős cégek nem viszik el:

Fotó: András, olvasó
Fotó: András, olvasó

András még ennyit fűzött a látottakhoz:

„ Én a Petőfitől az Erzsébet hídig sétáltam végig oda-vissza, de az egész egy nagy hányás. Elképesztő dolgokat láttunk ott.”

Pedig vannak olyan városok, amelyek a budapestinél nagyságrenddel nagyobb turiuzmussal, és szeméthalommal is képesek elbírni: Barcelonában az éjszakai szeméthalom reggelre el szokott tűnni. (Ez az írás arról szól, hogyan sikerült ezt a városnak elérnie: megversenyeztette a takarító cégeket, de szigorú városi kontroll alatt tartotta őket.)

A legutolsó híres magyar szemetelés egyébként nem máshoz, mint a miniszterelnök lányához, Orbán Ráhelhez kötődik. Ő a horvát autópálya mellett hagyott el elhasznált pelenkát.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt