Lövöldözés történt egy floridai videójáték-bajnokságon, négyen meghaltak

A floridai Jacksonville sheriffi hivatala a Twitteren közölte, hogy lövöldözés történt a belváros egyik bevásárlóközpontjában, arra kérve mindenkit, hogy maradjonak távol a helyszíntől. A lövöldözés során 11-en megsérültek, négyen meghaltak. A rendőrség egy embert gyanúsít a támadással, egy fehér férfit, ő szintén az életét veszítette a helyszínen.

Fotó: HO/AFP

A támadás egy étterem játéktermében történt, ahol éppen a Madden 19 Tournament selejtezője zajlott, ez egy amerikai focis videójáték. A mérkőzés online streamében egyszer csak lövések kezdtek hallatszódni. A streamből kivágott videón hallani a lövéseket és a sikolyokat is:

Sokan elbújtak a lövéseket hallva. Ryen Aleman éppen a játékot nézte, amikor a támadás történt. Azonnal lebukott, majd ki kikúszott a WC-be. "Sokkban vagyok, alig tudok beszélni" - mondta. Legalább 20 lövést hallott, szerinte a támadónak lézeres célzója is volt a fegyverén.

Egy 19 éves játékosnak a hüvelykujját vitte le egy lövés, mégis szerencsésnek nevezte magát a Twitteren, hogy túlélte a támadást.

A Los Angeles Times szerint a támadó is egy gamer volt, aki azután nyitott tüzet, hogy veszített, de ezt az információt nem erősíteték meg. (CNN, BBC)