18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Lövöldözés történt egy floridai videójáték-bajnokságon, négyen meghaltak

külföld
2018 augusztus 26., 19:18
comments 171

A floridai Jacksonville sheriffi hivatala a Twitteren közölte, hogy lövöldözés történt a belváros egyik bevásárlóközpontjában, arra kérve mindenkit, hogy maradjonak távol a helyszíntől. A lövöldözés során 11-en megsérültek, négyen meghaltak. A rendőrség egy embert gyanúsít a támadással, egy fehér férfit, ő szintén az életét veszítette a helyszínen.

photo_camera Fotó: HO/AFP

A támadás egy étterem játéktermében történt, ahol éppen a Madden 19 Tournament selejtezője zajlott, ez egy amerikai focis videójáték. A mérkőzés online streamében egyszer csak lövések kezdtek hallatszódni. A streamből kivágott videón hallani a lövéseket és a sikolyokat is:

link Forrás

Sokan elbújtak a lövéseket hallva. Ryen Aleman éppen a játékot nézte, amikor a támadás történt. Azonnal lebukott, majd ki kikúszott a WC-be. "Sokkban vagyok, alig tudok beszélni" - mondta. Legalább 20 lövést hallott, szerinte a támadónak lézeres célzója is volt a fegyverén.

Egy 19 éves játékosnak a hüvelykujját vitte le egy lövés, mégis szerencsésnek nevezte magát a Twitteren, hogy túlélte a támadást.

A Los Angeles Times szerint a támadó is egy gamer volt, aki azután nyitott tüzet, hogy veszített, de ezt az információt nem erősíteték meg. (CNN, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.