18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Nem múltam el 18 éves

Lövöldözés történt egy floridai videójáték-bajnokságon, négyen meghaltak

2018 augusztus 26., vasárnap 19:18
172

A floridai Jacksonville sheriffi hivatala a Twitteren közölte, hogy lövöldözés történt a belváros egyik bevásárlóközpontjában, arra kérve mindenkit, hogy maradjonak távol a helyszíntől. A lövöldözés során 11-en megsérültek, négyen meghaltak. A rendőrség egy embert gyanúsít a támadással, egy fehér férfit, ő szintén az életét veszítette a helyszínen.

Fotó: HO/AFP

A támadás egy étterem játéktermében történt, ahol éppen a Madden 19 Tournament selejtezője zajlott, ez egy amerikai focis videójáték. A mérkőzés online streamében egyszer csak lövések kezdtek hallatszódni. A streamből kivágott videón hallani a lövéseket és a sikolyokat is:

Sokan elbújtak a lövéseket hallva. Ryen Aleman éppen a játékot nézte, amikor a támadás történt. Azonnal lebukott, majd ki kikúszott a WC-be. "Sokkban vagyok, alig tudok beszélni" - mondta. Legalább 20 lövést hallott, szerinte a támadónak lézeres célzója is volt a fegyverén.

Egy 19 éves játékosnak a hüvelykujját vitte le egy lövés, mégis szerencsésnek nevezte magát a Twitteren, hogy túlélte a támadást.

A Los Angeles Times szerint a támadó is egy gamer volt, aki azután nyitott tüzet, hogy veszített, de ezt az információt nem erősíteték meg. (CNN, BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt