Négy év és több mint 8 milliárd forint után még mindig nem készült el a jegybanki alapítványok Ybl-villája

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Sehogy sem akar elkészülni a Pallas Alapítványok ingatlanportfoliójának ékköve, a budai Várban álló Ybl-villa. Bő három éve vásárolták, elköltöttek már 8,9 milliárdot, és még mindig az áll az ajtaján, hogy építési terület.

A Magyar Nemzeti Bank alapítványának honlapján utoljára tavaly áprilisban adtak hírt a felújításról, 

akkor 2018 első negyedévére ígérték az átadást.

  • 3,4 milliárdért 2014 decemberében vette meg a Magyar Nemzeti Bank Pallas Athéné Domus Animae nevű alapítványa az épületet.
  • 989 milliót fizettek a felújítás első üteméért a Magyar Építő Zrt.-nek.
  • Majd leszerződtek a második ütemre, ami során művészeti galériát és éttermet alakítanak ki a Csónak utca 1. szám alatti épületben, 4,49 milliárdért. 

Az Átlátszó szerint amúgy a Magyar Építő Zrt. tulajdonosa amúgy a Mészáros-közeli Szíjj László a Körösaszfalt Zrt.-n és a Duna Aszfalt Kft.-n keresztül.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.