Négy év és több mint 8 milliárd forint után még mindig nem készült el a jegybanki alapítványok Ybl-villája

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Sehogy sem akar elkészülni a Pallas Alapítványok ingatlanportfoliójának ékköve, a budai Várban álló Ybl-villa. Bő három éve vásárolták, elköltöttek már 8,9 milliárdot, és még mindig az áll az ajtaján, hogy építési terület.

A Magyar Nemzeti Bank alapítványának honlapján utoljára tavaly áprilisban adtak hírt a felújításról, 

akkor 2018 első negyedévére ígérték az átadást.

  • 3,4 milliárdért 2014 decemberében vette meg a Magyar Nemzeti Bank Pallas Athéné Domus Animae nevű alapítványa az épületet.
  • 989 milliót fizettek a felújítás első üteméért a Magyar Építő Zrt.-nek.
  • Majd leszerződtek a második ütemre, ami során művészeti galériát és éttermet alakítanak ki a Csónak utca 1. szám alatti épületben, 4,49 milliárdért. 

Az Átlátszó szerint amúgy a Magyar Építő Zrt. tulajdonosa amúgy a Mészáros-közeli Szíjj László a Körösaszfalt Zrt.-n és a Duna Aszfalt Kft.-n keresztül.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.