Négy év és több mint 8 milliárd forint után még mindig nem készült el a jegybanki alapítványok Ybl-villája

gazdaság
2018 augusztus 27., 07:04
comments 31

Sehogy sem akar elkészülni a Pallas Alapítványok ingatlanportfoliójának ékköve, a budai Várban álló Ybl-villa. Bő három éve vásárolták, elköltöttek már 8,9 milliárdot, és még mindig az áll az ajtaján, hogy építési terület.

A Magyar Nemzeti Bank alapítványának honlapján utoljára tavaly áprilisban adtak hírt a felújításról, 

akkor 2018 első negyedévére ígérték az átadást.

  • 3,4 milliárdért 2014 decemberében vette meg a Magyar Nemzeti Bank Pallas Athéné Domus Animae nevű alapítványa az épületet.
  • 989 milliót fizettek a felújítás első üteméért a Magyar Építő Zrt.-nek.
  • Majd leszerződtek a második ütemre, ami során művészeti galériát és éttermet alakítanak ki a Csónak utca 1. szám alatti épületben, 4,49 milliárdért. 

Az Átlátszó szerint amúgy a Magyar Építő Zrt. tulajdonosa amúgy a Mészáros-közeli Szíjj László a Körösaszfalt Zrt.-n és a Duna Aszfalt Kft.-n keresztül.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.