A nyári orosz vébé egyik stadionjában a kifizetetlen számlák miatt kikapcsolták az áramot

külföld
2018 augusztus 28., 15:31

A nyári labdarúgó-világbajnokságra épített szamarai stadionban kedden rövid időre kikapcsolták az áramot a kifizetetlen számlák miatt.

A Szamaraenergo áramszolgáltató vállalat szerint a 42 ezer fős arénát építő PSZO Kazany nevű cég idén még egyáltalán nem fizetett az elektromosságért, így 9,2 millió rubeles (37,8 millió forint) adósságot halmozott fel.

photo_camera Fotó: Jorge Martinez/MEXSPORT

A Szamaraenergo szóvivője, Olga Perkova elmondta, miután kedden kikapcsolták az áramot, tartottak egy értekezletet a vállalatnál, és úgy döntöttek, az orosz élvonal közelgő szamarai mérkőzéseire való tekintettel visszakapcsolják azt, bár továbbra sem világos, hogy a PSZO Kazany mikor rendezi tartozását.

A Krilja Szovjetov Szamara szombaton az Anzsi Mahacskalát fogadja a bajnokság hatodik fordulójában.

A stadionban hat mérkőzést rendeztek a világbajnokságon, köztük az Anglia-Svédország (2-0) negyeddöntőt.

Vlagyimir Putyin elnök július 20-án bejelentette, hogy állami támogatással segítik a világbajnokságon használt 12 stadion fenntartását a következő öt évben. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.