Az új Nemzeti Alaptantervben megszűnhet az önálló kémia, fizika és biológia tárgy az általános iskolákban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Előzetes hírek szerint Kásler Miklós, az Emmit vezető miniszter pénteken, a nemzeti tanévnyitón beszél majd a formálódó új Nemzeti Alaptantervről, így a tervezetet aznap bocsáthatják majd vitára is, ugyanakkor a hvg.hu arról ír, hogy megtudtak pár információt a készülő tervezetről. 

A legfontosabb változás a lap információi szerint az lenne, hogy már a hetedik-nyolcadik osztályban összevonnák a biológia, fizika és kémia órákat egy közös, természettudományokra keresztelt tárgyba. Ötödikben és hatodikban a diákok természetismeretet tanulnának, ez folytatódna az új tárggyal. Ez a fajta átalakulás a szakképzésben már végbement, ott már összevonta a kormány ezeket a tárgyakat. 

A lap úgy tudja, hogy a kormány végül lemondott a 9. évfolyamos iskolák bevezetéséről, elsősorban mert több ezer pedagógus hiányzik a pályáról. 

A tervek szerint az új NAT jövő szeptembertől lépne életbe, de állítólag az Emmi csak félkész terveket kapott, így akár tovább is csúszhat a bevezetés. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.