Az új Nemzeti Alaptantervben megszűnhet az önálló kémia, fizika és biológia tárgy az általános iskolákban

2018 augusztus 28., kedd 19:18
599

Előzetes hírek szerint Kásler Miklós, az Emmit vezető miniszter pénteken, a nemzeti tanévnyitón beszél majd a formálódó új Nemzeti Alaptantervről, így a tervezetet aznap bocsáthatják majd vitára is, ugyanakkor a hvg.hu arról ír, hogy megtudtak pár információt a készülő tervezetről. 

A legfontosabb változás a lap információi szerint az lenne, hogy már a hetedik-nyolcadik osztályban összevonnák a biológia, fizika és kémia órákat egy közös, természettudományokra keresztelt tárgyba. Ötödikben és hatodikban a diákok természetismeretet tanulnának, ez folytatódna az új tárggyal. Ez a fajta átalakulás a szakképzésben már végbement, ott már összevonta a kormány ezeket a tárgyakat. 

A lap úgy tudja, hogy a kormány végül lemondott a 9. évfolyamos iskolák bevezetéséről, elsősorban mert több ezer pedagógus hiányzik a pályáról. 

A tervek szerint az új NAT jövő szeptembertől lépne életbe, de állítólag az Emmi csak félkész terveket kapott, így akár tovább is csúszhat a bevezetés. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt