Megölte magát egy 9 éves denveri fiú, miután az iskolájában négy napig szívatták amiatt, hogy meleg

bűnügy
2018 augusztus 28., 05:01
comments 538
A denveri Joe Shoemaker Iskola
photo_camera A denveri Joe Shoemaker Iskola Fotó: Google Street View

A 9 éves James Miles – aki most kezdte a negyedik osztályt – öngyilkos lett, miután a denveri Joe Shoemaker Iskolában, ahová járt, négy napon át szívatták a diákok amiatt, hogy homoszexuális – mondta Leia Pierce, a kisfiú anyja. „A fiam azt mondta a legidősebb lányomnak, hogy a gyerekek az iskolában azt mondták neki, ölje meg magát” – mondta a nő. „Annyira szomorú vagyok, hogy nem jött oda hozzám. Nagyon csalódott vagyok, hogy azt gondolta, ez az egyetlen lehetősége” – mondta.

A fiú holttestét a múlt kedden találták meg otthon, a rendőrség öngyilkosság gyanújával indított nyomozást.

Leia Pierce azt mondta, amikor a fia elmondta neki, hogy meleg, a gyerek „nagyon rémültnek” tűnt, de ő biztosította arról, hogy még mindig szereti. A nő azt reméli, hogy a fia esete felhívja a figyelmet az iskolai szívatásra (bullying). A Joe Shoemaker Iskolában figyelmeztették a családokat, hogy beszéljenek a gyerekeikkel az esetről, hogy ilyesmi többé ne fordulhasson elő. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.