Nagyot küzdött a Vidi, de az AEK jutott a Bajnokok Ligája főtáblájára

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy héttel ezelőtt egy őrült, hajtós meccsen kapott ki hazai pályán a Mol Vidi az AEK Athéntól a Bajnokok ligája főtáblájára jutásért vívott meccsen. A két piros lapot hozó meccs 1-2-es eredménnyel zárult, így biztos volt, hogy a fehérvári csapatnak legalább két gólt muszáj lőnie, ha a következő hónapokban a legjobb európai csapatokkal akarnak összefutni. 

Fotó: Pétrosz Jannakurisz/MTI/MTVA

A szakadó esőben zajló első félidő kevés helyzetet hozott. Az AEK dominált többet, de igazán komoly gólhelyzetük kevésbé akadt, a Vidi játékosai pedig belevetették magukat a legveszélyesebbnek tűnő próbálkozásokba. A félidő legnagyobb helyzete viszont a vendég magyar csapaté volt, Lazovics szabadrúgását bravúrral védte Barkasz. 

A második félidő jóval pörgősebb játékot hozott, és az AEK nagyon hamar vezetést szerzett: Fiola rántotta vissza a tizenhatoson belül Hélder Lopest, a jogosan megítélt tizenegyest Mantalosz magabiztosan értékesítette.

Tíz percet kellett csak várni a Vidi egyenlítésére, Nego szép megoldással lőtt át a kapus fölött 10-12 méterről Lazovics okos kiugratása után. Innentől kezdve több komoly helyzete is volt a vendégeknek, az AEK látványosan leeresztett a második félidő középső harmadára. A görög nézők nem egyszer füttyel jeleztek csapatuknak, hogy ez így nincs rendben, hisz ekkor egyetlen gól hiányzott volna ahhoz, hogy hosszabbításra álljon a meccs. 

A 81. percben komoly lehetőség adódott a Vidi ellen, miután Lopest azonnali pirossal leküldte a játékvezető: a fehérvári csapat pedig próbált tovább nyomni, de a játék innentől meglehetősen töredezett lett, a görögök 10 emberrel védekeztek, illetve eleinte csak lassították a játékot, ahol érték, majd tényleg a legdurvább időhúzó trükköket is bevetették, a hosszabbítás perceit szinte teljesen kitöltötte a fetrengés. Az eredetileg 5 percesre tervezett hosszabbítás 8. percének elején Juhász még rácsavarta a tizenhatos vonaláról, de a labda kevéssel a kapu mellett/fölött szállt el, és ez volt az utolsó helyzet a találkozón. 

A meccs végül 1-1-es eredménnyel ért véget, az AEK 3-2-es összesítéssel jutott tovább a Bajnokok ligája főtáblájára, 2006 után először lesznek ott. A Vidi az Európa Liga főtábláján indulhat majd ősszel. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.