Macron szerint Orbánnak és Salvininek igaza van, amikor őt a fő ellenfelüknek tartják

eu
2018 augusztus 29., 12:45
comments 386

Emmanuel Macron francia elnök visszaszólt a magyar kormányfőnek és az olasz belügyminiszternek, akik kedden arról beszéltek, hogy az EP-választás előtt már nem alakítanak új pártszövetséget, de utána a maguk képére szabnák, és jobbra tolnák a néppártot, ugyanis Macron is új európai párt alapítására készül, és vele szemben kell építkezniük.

Orbán és Salvini kézfogása 2018. augusztus 28-án.
photo_camera Orbán és Salvini kézfogása 2018. augusztus 28-án. Fotó: Luca Bruno/AP

Macron szerint Orbán Viktornak és Matteo Salvininek igaza van, amikor őt „fenyegetésként” tartják számon, miután közös ellenségként állították be, és őt hibáztatták az európai migrációs problémákért – írja a Politico.

Macron azt mondta: nem fog teret engedni nacionalistáknak és olyanoknak, akik támogatják a gyűlöletbeszédet.

photo_camera Fotó: Ludovic Marin/AFP

„Ha engem a fő ellenfelükként akarnak látni, igazuk van”

– mondta riportereknek egy sajtótájékoztatón a dániai látogatásán. (Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.