Európában terjeszkedne a CÖF

politika
2018 augusztus 30., 07:28

Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szükségesnek tartja a szuverenista módon gondolkodó civilek mozgósítását az európai parlamenti választások előtt az uniós intézményrendszer reformja érdekében - jelentette ki a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke csütörtökön Budapesten.

Csizmadia László a sajtótájékoztatón azt mondta, ezzel egy időben megkezdték az Európai Civil Együttműködési Tanácskozás (azaz az ECET) megalakításának előkészítését is.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője arról beszélt, hogy üdvözlik Matteo Salvini olasz belügyminiszter és Orbán Viktor miniszterelnök találkozóját. A tárgyalás eredménye a kormányzati civilek szerint azt jelzi, hogy a Visegrádi csoport tagállamai Ausztria után Olaszországgal is megtalálják a közös hangot.

A magyar nagykövetségek egyébként már korábban utasításba kapták, hogy keressenek külföldi partnereket a CÖF-nek.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.