Budapest legszélén, egy szemétégető mellett lesz látható a Délinél leszerelt, legendás, NE SZEMETELJEN! neonfelirat

A 444 számolt be először arról, hogy egy Déli pályaudvar közeli ház tetejéről a napokban leszerelték Budapest egyik ikonikus vizuális emlékét, a 

NE SZEMETELJEN!

szöveggel kezdődő neonfeliratot, amit a múlt század hetvenes éveiben a köztisztasági vállalat rakatott fel oda.

Már a helyszínen azt hallottuk egy munkástól, hogy az antik neont valami XV. kerületi FKF-telephelyre szállítják, de most a cégtől megtudtuk a pontos részleteket.

A hatalmas feliratot ezek szerint a Rákospalotán található Fővárosi Hulladékhasznosító mű - az ország egyetlen, háztartási szemetet elégető erőműve - területén található Köztisztasági Múzeum épületére szerelik majd fel. Ez Budapest legszélén, az M0-ás gyűrű tőszomszédságában,  Fóttól és Csömörtől nem messze, az Origo filmstúdió mellett található. 

Ennél kell majd figyelni

A felirat az FKF szerint a Felsőkert utcában elhaladó autókból lesz látható. (Ez ugyanis annyira kültelki utva, hogy nem nagyon van járda, csak kocsik járnak rajta.) 
Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.