Nagyot drágul a 10 napos autópálya-matrica

közlekedés
2018 augusztus 31., 10:42
comments 370

Az Index számolt be róla, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a pénteki kormányinfón bejelentette: 2950-ről 3500 forintra emelik a 10 napos autópálya-matricának díját, továbbá 2019. január 1-jétől 5,8 százalékkal emelik az e-útdíjat is.

A miniszter azt is elmondta, hogy az így keletkezett extra bevételek egy falusi útalapba kerülnek, és a kevésbé fejlett útszakaszok fejlesztését szolgálják majd. A bejelentés azt jelenti, hogy ezzel tovább szűkül az olló az egy hónapig (4780 forint) és a csak 10 napig érvényes matricák (3500 forint) között, és egyre kevésbé éri majd meg utóbbit választani.

Autók várakoznak az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátkelő előtt, ahol a megnőtt forgalom miatt 6 km-es torlódás alakult ki 2018. január 6-án.
photo_camera Illusztráció: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

(Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.