Orbán Viktor hivatalos látogatást tesz Kirgizisztánban

A kirgiz elnök, Sooronbay Jeenbekov meghívására két napos hivatalos látogatást tesz a magyar miniszterelnök az országban - erről az elnök hivatala értesítette a kirgizisztáni sajtót.

Korábban már írtuk, hogy Orbán Viktor részt vesz a Nomád Világjátékok megnyitóján, de arról eddig nem volt szó, hogy a szeptember másodika és negyedike közötti látogatás hivatalos lesz. Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár hétfőn tájékoztatott a szervezés alatt álló főbb kormányfői programokról, ekkor úgy fogalmazott, Orbán Viktor Kirgizisztánba utazik, ahol részt vesz a Nomád Világjátékok programjain Kazahsztán, Azerbajdzsán, Törökország és Üzbegisztán vezetőinek társaságában.

Mint most kiderült, a világjátékok megnyitója mellett részt vesz a Török Nyelvű Államok Együttműködési Tanácsának konferenciáján is Cholpon-Atában. Kirgizisztán elnöke és Orbán Viktor szeptember negyedikén tárgyalnak, a megbeszélés után várhatóan sajtótájékoztatót tartanak. A magyar miniszterelnök az ország más vezetőivel is találkozik látogatása során.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.