Orbán Viktor hivatalos látogatást tesz Kirgizisztánban

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A kirgiz elnök, Sooronbay Jeenbekov meghívására két napos hivatalos látogatást tesz a magyar miniszterelnök az országban - erről az elnök hivatala értesítette a kirgizisztáni sajtót.

Korábban már írtuk, hogy Orbán Viktor részt vesz a Nomád Világjátékok megnyitóján, de arról eddig nem volt szó, hogy a szeptember másodika és negyedike közötti látogatás hivatalos lesz. Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár hétfőn tájékoztatott a szervezés alatt álló főbb kormányfői programokról, ekkor úgy fogalmazott, Orbán Viktor Kirgizisztánba utazik, ahol részt vesz a Nomád Világjátékok programjain Kazahsztán, Azerbajdzsán, Törökország és Üzbegisztán vezetőinek társaságában.

Mint most kiderült, a világjátékok megnyitója mellett részt vesz a Török Nyelvű Államok Együttműködési Tanácsának konferenciáján is Cholpon-Atában. Kirgizisztán elnöke és Orbán Viktor szeptember negyedikén tárgyalnak, a megbeszélés után várhatóan sajtótájékoztatót tartanak. A magyar miniszterelnök az ország más vezetőivel is találkozik látogatása során.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.