Tízmilliókat bukhat Fucsovics, ha nem jön haza a Davis-kupa meccsre

sport
2018 augusztus 31., 11:35
comments 60

Az elmúlt hónapok sikerei után a világranglista 40. helyéig rakétázó Fucsovics Márton egy hete hosszú nyílt levélben fakadt ki, amiért a Magyar Tenisz Szövetség illetékesei nem veszik komolyan a problémáit, felvetéseit, és azzal zárta levelét, hogy 

„nem szeretnék csalódást okozni senkinek, de nehezen tudom elképzelni, hogy pályára lépek a csehek ellen."

Magyarország két hét múlva lép pályára a Davis-kupában, és a tét nem kisebb, mint a világcsoportban maradás.

Fucsovics Márton a 2018-as Australian Openen
photo_camera Fotó: WILLIAM WEST/AFP

Fucsovics a levélben azt írta, hogy nem kapja meg az elismerést és a törődést a szövetség részéről, alig kommunikálnak vele, miközben épp az ő arcával népszerűsítik a közelgő mérkőzést. 

A magyar játékos az elmúlt hetekben a US Openre készült, ahol az első körbeb jó meccset játszva, végül 4 szettben kiesett az egykori világelső Novak Djokovic ellen. 

Az ügyben a Digisport adásában megszólalt Juhász Gábor, a szövetség sportigazgatója, aki jelezte, hogy a játékosnak szerződése van a szövetséggel, nem arról van szó, hogy kedvére dönti el, épp játszik-e vagy sem. 

link Forrás

„Ha a legjobb magyar játékos nem jelenne meg a csehek elleni találkozókon, akkor annak anyagi következményei lehetnek” 

– mondta Juhász, aki szerint ugyanakkor érdemes lehetne átgondolni azt a koncepciót, amely minden játékost honorál, világranglista-helyezéstől függetlenül. Szerinte a top 100-as játékosok erre nem szorulnak már rá. 

Az Index összefoglalója szerint a játékost edző Sávolt Attila néhány napja maga írta a Facebookon, hogy Fucsovicsot három évre 40 milliós szerződés köti a szövetséghez. 

Juhász szerint Fucsovics menedzsere, Richter Attila Joó György lényegében ultimátumot adott a szövetségnek, hogy távolítsák el egy munkatársukat egy kellemetlen Facebook-poszt miatt, és ezen a pontons véget is ért az egyeztetés, mivel a szövetség nem teljesít ilyen kéréseket. (Index via Digisport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.