Hétfőtől végre nem kell a pótlóbuszokkal szenvedni 4-6-os villamos vonalán

Hétfőtől elviselhetőbb lesz a közlekedés a fővárosban, mivel több felújítás befejeződik, és  újra életbe lép a tanítási időszakban érvényes menetrend, egyes járatok sűrűbben közlekednek.

A BKK tájékoztatása szerint amellett, hogy a nyári szünethez képest egyes járatok gyakrabban indulnak, a BKK két forgalmas fővárosi vonalon további járatsűrítést vezet be.

A 4-es metró munkanapokon reggel és délután a 2-es villamos pedig a hétköznap délutáni csúcsidőszakban, valamint este és késő este is a jelenleginél sűrűbben indul majd. 


Az 1-es villamos szeptember elsejétől újra a teljes vonalon, a Bécsi út / Vörösvári út és a Fehérvári út / Etele út között jár, miután a Népliget és a Mester utca között is befejeződik a villamosvágányok átépítése. 

Hétfőtől 4-es és 6-os vonalán is újra teljes szakaszon járnak majd a villamosok. A BKK azt ígéri, hogy az Oktogon és a József utca között lezajlott a felújításnak köszönhetően a későbbiekben szükségessé váló karbantartási munkák az eddiginél gyorsabban, egyszerűbben lesznek elvégezhetők.

A jövő hétfőtől a 2-es metró újra megáll a Kossuth téren, amelyet a korábbi MTESZ székház helyén létesülő új irodaház építése miatt kellett lezárni.

Legkésőbb szombatról vasárnapra virradóra újra használhatják majd a városközpont felé tartó autósok is a BAH-csomópont feletti felüljárót, amelyen a városhatár felé haladók számára is megszűnnek a forgalomkorlátozások. A nyáron lezajlott felújítás keretében a felüljáró új aszfaltréteget és szalagkorlátokat kapott, valamint kicserélték a dilatációs rendszert is.

Feloldják a korlátozást emellett a Szent István körúton is, amelyen vízvezeték-felújítás miatt korlátozták a forgalmat. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.