Több százmillió forint EU-s pénzből felhúznak egy filmparkot Kisvárdán, majd 5 év múlva elbontják

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Kisvárda a világ egyik legérdekesebb városa, ez már tagadhatatlan. Az észak-kelet-magyarországi városban ugyanis nemcsak egy látvány-szegénynegyeddel felszerelt moziparkot építettek, hanem most annak szomszédjába elhúznak egy

öko-filmparkot is.

Az mfor szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Hivatal 1,295 milliárd forintnyi uniós támogatást nyert el ökoturisztikai fejlesztésekre, és ebből kap majd egy szeletet a kisvárdai öko-filmpark is, aminek célja „a természettel való kapcsolatunk újraértelmezése lesz a modern technológia eszközeinek és a filmes világ szuggesztív és népszerű eszköztárának bevonásával”.

Mivel uniós támogatásból megvalósuló beruházásról van szó, a létesítményt legalább 5 évig üzemeltetni kell, különben vissza kell fizetni a támogatást. Hasonló esetekben az 5 év letelte után mérlegelik, mi legyen a beruházással. Az öko-filmpark sorsa azonban már most eldőlt:

5 év múlva le fogják bontani.

„Az ügyfél kérésére Rózsa László szakértő bemutatta a tervezett beruházást, valamint a létesítés és üzemeltetés környezet- és természetvédelemre gyakorolt hatását. Elmondta, hogy a létesítményt 5 évig tervezik fenntartani, utána elbontásra kerül” - derül ki a megyei Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály által tartott közmeghallgatás leiratából.

A projekt megvalósításáért egyébként az Alkossunk Várost Alapítvány felel majd. A park pedig olyan lesz, mint a mozipark, különböző világokra bomlik majd, lesz  egyebek mellett indián falu, sztyeppék falva és HUN Natura Park is. A beruházó napi 100, hétvégén 200 látogatóval számol. (mfor)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.