Több százmillió forint EU-s pénzből felhúznak egy filmparkot Kisvárdán, majd 5 év múlva elbontják

életmód
2018 szeptember 04., 15:23
comments 129

Kisvárda a világ egyik legérdekesebb városa, ez már tagadhatatlan. Az észak-kelet-magyarországi városban ugyanis nemcsak egy látvány-szegénynegyeddel felszerelt moziparkot építettek, hanem most annak szomszédjába elhúznak egy

öko-filmparkot is.

Az mfor szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Hivatal 1,295 milliárd forintnyi uniós támogatást nyert el ökoturisztikai fejlesztésekre, és ebből kap majd egy szeletet a kisvárdai öko-filmpark is, aminek célja „a természettel való kapcsolatunk újraértelmezése lesz a modern technológia eszközeinek és a filmes világ szuggesztív és népszerű eszköztárának bevonásával”.

Mivel uniós támogatásból megvalósuló beruházásról van szó, a létesítményt legalább 5 évig üzemeltetni kell, különben vissza kell fizetni a támogatást. Hasonló esetekben az 5 év letelte után mérlegelik, mi legyen a beruházással. Az öko-filmpark sorsa azonban már most eldőlt:

5 év múlva le fogják bontani.

„Az ügyfél kérésére Rózsa László szakértő bemutatta a tervezett beruházást, valamint a létesítés és üzemeltetés környezet- és természetvédelemre gyakorolt hatását. Elmondta, hogy a létesítményt 5 évig tervezik fenntartani, utána elbontásra kerül” - derül ki a megyei Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály által tartott közmeghallgatás leiratából.

A projekt megvalósításáért egyébként az Alkossunk Várost Alapítvány felel majd. A park pedig olyan lesz, mint a mozipark, különböző világokra bomlik majd, lesz  egyebek mellett indián falu, sztyeppék falva és HUN Natura Park is. A beruházó napi 100, hétvégén 200 látogatóval számol. (mfor)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.