Már 1,7 milliárd forint elment ideiglenes teniszpályák építésére és lebontására

Évről évre több száz millió forint megy el ideiglenes teniszpályák építésére, és a 24.hu úgy tudja, nemrég a Pénzügyminisztérium államtitkára vitába szállt, miután az Emmi újabb 365 millió forint támogatást kért a jövő hét végi Davis Kupa-viadal megrendezésére.

Állandó és jó helyszíne még mindig nincs a magyarországi versenyeknek, viszont nagy összegekért építgetik a lelátókat, most épp a Duna egyik partjáról a másikra viszik át.

A Pénzügyminisztériumnak nem tetszik, hogy az ATP- és a WTA-versenyekkel együtt összesen 1,7 milliárd forint ment el ideiglenes pályák felépítésére és lebontására, vagyis több tonna salak és a mobillelátók tologatására. Két év alatt három stadion épült fel és tűnt el nyomtalanul, a negyedik szeptember 16. után válik köddé.

Közben a teniszszövetség állami támogatása 7 év alatt a hetvenszeresére nőtt, tavaly már 4 milliárd forintból gazdálkodott. Ehhez képest a napokban szakított a szövetséggel a legeredményesebb férfi és női teniszezőnk, Fucsovics Márton és Babos Tímea. Fucsovics pályára sem lép félmilliárdnyi, nagyobb részben állami forrásból rendezett viadalon. (24)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.