Már 1,7 milliárd forint elment ideiglenes teniszpályák építésére és lebontására

sport
2018 szeptember 06., 08:06
comments 76

Évről évre több száz millió forint megy el ideiglenes teniszpályák építésére, és a 24.hu úgy tudja, nemrég a Pénzügyminisztérium államtitkára vitába szállt, miután az Emmi újabb 365 millió forint támogatást kért a jövő hét végi Davis Kupa-viadal megrendezésére.

Állandó és jó helyszíne még mindig nincs a magyarországi versenyeknek, viszont nagy összegekért építgetik a lelátókat, most épp a Duna egyik partjáról a másikra viszik át.

A Pénzügyminisztériumnak nem tetszik, hogy az ATP- és a WTA-versenyekkel együtt összesen 1,7 milliárd forint ment el ideiglenes pályák felépítésére és lebontására, vagyis több tonna salak és a mobillelátók tologatására. Két év alatt három stadion épült fel és tűnt el nyomtalanul, a negyedik szeptember 16. után válik köddé.

Közben a teniszszövetség állami támogatása 7 év alatt a hetvenszeresére nőtt, tavaly már 4 milliárd forintból gazdálkodott. Ehhez képest a napokban szakított a szövetséggel a legeredményesebb férfi és női teniszezőnk, Fucsovics Márton és Babos Tímea. Fucsovics pályára sem lép félmilliárdnyi, nagyobb részben állami forrásból rendezett viadalon. (24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.