Már 1,7 milliárd forint elment ideiglenes teniszpályák építésére és lebontására

Évről évre több száz millió forint megy el ideiglenes teniszpályák építésére, és a 24.hu úgy tudja, nemrég a Pénzügyminisztérium államtitkára vitába szállt, miután az Emmi újabb 365 millió forint támogatást kért a jövő hét végi Davis Kupa-viadal megrendezésére.

Állandó és jó helyszíne még mindig nincs a magyarországi versenyeknek, viszont nagy összegekért építgetik a lelátókat, most épp a Duna egyik partjáról a másikra viszik át.

A Pénzügyminisztériumnak nem tetszik, hogy az ATP- és a WTA-versenyekkel együtt összesen 1,7 milliárd forint ment el ideiglenes pályák felépítésére és lebontására, vagyis több tonna salak és a mobillelátók tologatására. Két év alatt három stadion épült fel és tűnt el nyomtalanul, a negyedik szeptember 16. után válik köddé.

Közben a teniszszövetség állami támogatása 7 év alatt a hetvenszeresére nőtt, tavaly már 4 milliárd forintból gazdálkodott. Ehhez képest a napokban szakított a szövetséggel a legeredményesebb férfi és női teniszezőnk, Fucsovics Márton és Babos Tímea. Fucsovics pályára sem lép félmilliárdnyi, nagyobb részben állami forrásból rendezett viadalon. (24)