A Puskás Akadémia varázslatos módon akkor is tud játékost szerződtetni, amikor már lezárult az átigazolási időszak

Az NBI-ben tökutolsó Puskás Akadémia mindent megtesz azért, hogy megerősítse a keretét. Csütörtökön jelentették be, hogy leigazolták a 34-szeres válogatott Varga Józsefet, akire a Videoton nem tartott igényt. Csakhogy az átigazolási időszak augusztus 31-én éjfélkor lezárult.

Fotó: pfla.hu

A Nemzeti Sport interjút készített Felcsút új büszkeségével. Ebben nem a játékos, hanem Mészáros Lőrinc lapja próbálja megmagyarázni, hogyan szerződhetett hat nappal az átigazolási szezon lezárása után Varga Mészáros Lőrinc klubjához.

„Noha a székesfehérvári szerződésbontást, illetve a felcsúti megállapodást csak szeptember 6-án jelentették be, úgy tudjuk, előbbire még az átigazolási időszak lejárta előtt sor került. Ennek azért van jelentősége, mert ha augusztus 31. után váltak volna el Varga József és a Vidi útjai, a középpályás csak oda igazolhatott volna, ahol még nyitva van az átigazolási piac. Így viszont nem volt akadálya annak, hogy itthon folytassa.”

Az MLSZ szabályzata valóban azt írja, hogy szezon közben is lehet igazolni, "amennyiben a hivatásos labdarúgó szerződése az átigazolási időszak vége előtt lejár, vagy azt felek közös megegyezéssel megszüntetik". 

Ehhez képest a Videoton a honlapján hatodikán jelentette be Varga távozását. „Csütörtökön hivatalossá vált, hogy távozik a MOL Vidi FC-től Varga József. (...) Tekintettel Varga József érdemeire és hozzáállására, valamint a klub érdekeire, nem gördítünk akadályt a játékos távozása elé, a közös megegyezéssel történő szerződésbontást követően Varga József szabadon tárgyalhat az érdeklődőkkel.” 

Vagyis a Videotontól hivatalosan 6-án távozott, és tárgyalhatott szabadon az érdeklődőkkel. De persze simán lehet, hogy már 31-én felbontották a szerződését, csak vártak a bejelentéssel hat napot.

Varga szerint érdeklődtek iránti Szlovákiából és Horvátországból is, „szakmailag még érdekesnek is tűntek”, végül a Puskást választotta.