Babos Tímea és Kristina Mladenovic hatalmasat küzdött, de kikapott a US Open döntőjében

sport
2018 szeptember 09., 19:46
comments 42

Babos Tímea és a francia partnere, Kristina Mladenovic az ausztrál Ashleigh Barty és az amerikai Coco Vandeweghe párosával játszott a US Open döntőjében.

Babosék az első szettet simán, 6-3-ra nyerték, de a második szett már küzdelmes volt, tiebreakkel zárult, 7-2-re veszítették el. A harmadik szett még izgalmasabb lett: hamar hátrányba kerültek, de ezt idővel ledolgozták, így megint tiebreak döntött. Barty és Vandeweghe 2-0-ra elment, innen fordítottak Babosék 4-2-re, majd 5-3-ra, aztán viszont 5-5, majd 6-6 lett, innen pedig 8-6-ra nyert az amerikai és az ausztrál.

Babos Tímea (jobbra) és a francia partnere, Kristina Mladenovic
photo_camera Babos Tímea (jobbra) és a francia partnere, Kristina Mladenovic Fotó: Sarah Stier/AFP

Babos Tímea és Fucsovics Márton, a két legjobb magyar teniszező egyébként nemrég hátat fordított a Magyar Tenisz Szövetségnek, és nem lépnek pályára a válogatottban a soron következő Davis-kupa-találkozókon. A válás mögött főleg személyes és szakmai konfliktusok húzódnak meg, de az ügy rávilágít a sportág finanszírozási visszásságaira is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.