Babos Tímea és Kristina Mladenovic hatalmasat küzdött, de kikapott a US Open döntőjében

2018 szeptember 9., vasárnap 19:46
42

Babos Tímea és a francia partnere, Kristina Mladenovic az ausztrál Ashleigh Barty és az amerikai Coco Vandeweghe párosával játszott a US Open döntőjében.

Babosék az első szettet simán, 6-3-ra nyerték, de a második szett már küzdelmes volt, tiebreakkel zárult, 7-2-re veszítették el. A harmadik szett még izgalmasabb lett: hamar hátrányba kerültek, de ezt idővel ledolgozták, így megint tiebreak döntött. Barty és Vandeweghe 2-0-ra elment, innen fordítottak Babosék 4-2-re, majd 5-3-ra, aztán viszont 5-5, majd 6-6 lett, innen pedig 8-6-ra nyert az amerikai és az ausztrál.

Babos Tímea (jobbra) és a francia partnere, Kristina Mladenovic Fotó: Sarah Stier/AFP

Babos Tímea és Fucsovics Márton, a két legjobb magyar teniszező egyébként nemrég hátat fordított a Magyar Tenisz Szövetségnek, és nem lépnek pályára a válogatottban a soron következő Davis-kupa-találkozókon. A válás mögött főleg személyes és szakmai konfliktusok húzódnak meg, de az ügy rávilágít a sportág finanszírozási visszásságaira is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt