Hazug tolvaj - kiabálta Serena Williams a bírónak a US Open döntőjében

sport
2018 szeptember 09., 05:34
comments 193
photo_camera Fotó: Mohammed Elshamy/Anadolu Agency

Ha csak az eredményt nézzük, sima meccsnek tűnik: Naomi Oszaka 6-2, 6-4-re győzte le Serena Williamst a US Open döntőjében. A 20 éves versenyzőnek ez volt az első Grand Slam-döntője, és egyben az első japán győzelem női csúcstornán.

A meccs azonban nem miatta, hanem az amerikai klasszis dühkitörései miatt marad emlékezetes, amelyekhez hasonlót ritkán látni a tenisz csúcseseményein.

Williams akkor került összetűzésbe a székbíróval, amikor az figyelmeztette az edzőjét, mert szerinte instrukciókat adott a játékosának. Márpedig a coaching a Grand Slameken tilos. Williams kiakadt, és többek között azt kiabálta a bírónak, hogy ő soha nem csalna, inkább veszítene.

photo_camera Fotó: Alex Pantling/AFP

Innentől kezdve Williams nagyon rossz spirálba került: földhöz vágta és eltörte az ütőjét, és többször 

magából kikelve esett neki a bírónak, hazugnak és tolvajnak nevezte,

amiért aztán büntetőpontot is kapott. 

link Forrás

Az amerikai közönség érezhetően régi kedvence mellett állt, többször kezdődött füttykoncert. A fiatal japán versenyző - akinek mellesleg épp Williams a példaképe - a kupa átvétele előtt el is sírta magát, de vele nagyon sportszerű volt az amerikai, aki maga jelezte a közönségnek, hogy most a győztest kell ünnepelni.

A mérkőzés után Williams azt mondta, hogy egy férfival soha nem bánt volna így egy bíró. Az edzője ugyanakkor elismerte, hogy adott jelzéseket a játékosának, ahogy szerinte mindenki ad, de azokat Williams szerinte nem látta. (BBC)

Magáról a meccsről amúgy itt a balhémentes, hivatalos összefoglaló:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.