Hazug tolvaj - kiabálta Serena Williams a bírónak a US Open döntőjében

2018 szeptember 9., vasárnap 5:34
Fotó: Mohammed Elshamy/Anadolu Agency

Ha csak az eredményt nézzük, sima meccsnek tűnik: Naomi Oszaka 6-2, 6-4-re győzte le Serena Williamst a US Open döntőjében. A 20 éves versenyzőnek ez volt az első Grand Slam-döntője, és egyben az első japán győzelem női csúcstornán.

A meccs azonban nem miatta, hanem az amerikai klasszis dühkitörései miatt marad emlékezetes, amelyekhez hasonlót ritkán látni a tenisz csúcseseményein.

Williams akkor került összetűzésbe a székbíróval, amikor az figyelmeztette az edzőjét, mert szerinte instrukciókat adott a játékosának. Márpedig a coaching a Grand Slameken tilos. Williams kiakadt, és többek között azt kiabálta a bírónak, hogy ő soha nem csalna, inkább veszítene.

Fotó: Alex Pantling/AFP

Innentől kezdve Williams nagyon rossz spirálba került: földhöz vágta és eltörte az ütőjét, és többször 

magából kikelve esett neki a bírónak, hazugnak és tolvajnak nevezte,

amiért aztán büntetőpontot is kapott. 

Az amerikai közönség érezhetően régi kedvence mellett állt, többször kezdődött füttykoncert. A fiatal japán versenyző - akinek mellesleg épp Williams a példaképe - a kupa átvétele előtt el is sírta magát, de vele nagyon sportszerű volt az amerikai, aki maga jelezte a közönségnek, hogy most a győztest kell ünnepelni.

A mérkőzés után Williams azt mondta, hogy egy férfival soha nem bánt volna így egy bíró. Az edzője ugyanakkor elismerte, hogy adott jelzéseket a játékosának, ahogy szerinte mindenki ad, de azokat Williams szerinte nem látta. (BBC)

Magáról a meccsről amúgy itt a balhémentes, hivatalos összefoglaló: