Az amerikai nagykövet „úgy érzi”, hogy a CEU még sokáig nyitva lesz

POLITIKA
2018 szeptember 11., 19:02
comments 82
photo_camera Fotó: Facebook/US Embassy Budapest

„A CEU jelenleg nyitva van, holnap is nyitva lesz, és azt remélem, és szeretném, hogy ez így maradjon hosszú évekig. És úgy érzem, hogy ez így is lesz”

- mondta az amerikai nagykövet az ATV-nek egy nappal az Orbánnal folytatott, szerinte nagyszerű találkozója után. David Cornstein elmondta, hogy két órán át beszélgetett hétfőn Orbán Viktorral, de előtte még régi barátjával, Donald Trump elnökkel is egyeztetett telefonon.

A kormány folyamatosan halogatja a CEU jövőjét biztosító megállapodás aláírását. Néhány napja Ignatieff rektor azt mondta, hogy ha a kormány január 1-ig nem hajlandó aláírni a megállapodást a CEU-val, akkor kénytelenek lesznek Bécsbe költözni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.