Halálosan megfenyegették az ügyészt, aki Salvini ellen nyomoz

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

Borítékban küldtek golyót szerdán Luigi Patronaggiónak, az olasz ügyésznek, aki a belügyminiszter, Matteo Salvini ügyében, emberrablás miatt nyomoz - írja a Guardian. A borítékot le is pecsételték, melyen egy gladius, a római legionariusok és gladiátorok szúrófegyvere látható - ez a szélsőjobboldali szervezetek által gyakran használt szimbólum. A levélben csak annyi olvasható: „Célkeresztben vagy”.

Patronaggio azért indított vizsgálatot, mert Salvini nem engedte, hogy partra szálljanak a Diciotti nevű hajón érkező menekültek Cataniában. (A döntéséhez Szijjártó Péter gratulált.) A szélsőjobboldali olasz belügyminiszter-miniszterelnökhelyettes pár nap után annyit engedett, hogy  előbb hagyta partra szállni a kísérő nélküli 27 gyereket, majd azt a 16 felnőttet, akikről az orvosok megállapították, hogy azonnali kezelésre szorulnak.

Miután letelt az a 48 óra, ami után az emberi jogok európai konvenciója szerint szabadon kell engedni a menedékkérőket, hogy azok menekültstátuszért folyamodhassanak, emberrablás gyanújával nyomozást indított az agrigentói főügyész. Ezután Salvini végül engedélyezte a partraszállást, de attól a vizsgálat még természetesen folytatódik.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.