Holnaptól mozikban a felújított Macskafogó, az önkéntesek most werkfilmre és kiállításra gyűjtenek

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Még decemberben indítottak gyűjtést fiatal filmesek a Macskafogó egyetlen negatív kópiájának digitális felújításáért, hogy az minél jobb minőségben megmaradhasson a következő generációk számára is. 

Az önkéntesek két éven keresztül dolgoztak önköltségen a képanyag gondozásán, és néhány nap alatt össze is jött a célként kitűzött 5 millió forint. 

A dolog akkor nem tetszett a tulajdonos Filmalapnak, úgy tűnt feszkó is lesz abból, amiért úgy festett, nem törődnek a kópiával, de a jelek szerint végül rendeződött a vita, és csütörtöktől mozikba kerül felújított rajzfilm, ami extra trailert is kapott:

A felújító brigád vasárnap már átesett a díszbemutatón, és ha minden jól megy, és a gyűjtés sikeres lesz, októberben nyílik a Macskafogó-kiállítást is a Pannónia Filmstúdióban, Teufel robotkezével, Schwarz videókazettáival, Gatto macskatápjával, egérbörtönnel, archív poszterekkel és egyéb relikviákkal. 

Fotó: Macskafogo FB

Ugyanitt mutatják be a 32 évvel az első bemutató után elkészült werkfilmet is, exkluzív interjúkkal a készítőkkel, köztük Ternovszky Béla rendezővel és Nepp József forgatókönyvíróval. 

Minden további az alaposan felturbózott www.macskafogo.hu oldalon, ahonnan támogatásért cserébe konzervvér, Egér hírek és Intermouse-badge is vihető. A gyűjtéshez kampányt is indítottak Farkas Franciskával és Szabó Simonnal:

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.