Lázár: Kétballábas focistáknak őrült pénzeket kifizetni, hogy ugrabugráljanak, ez a legnagyobb piramisjáték

futball
2018 szeptember 12., 20:40
comments 303

Miközben Szijjártó Péter homlokát törölgetve jár ATV-től Hír TV-ig, és adja mellette a nemzetközi interjúkat, Gulyás Gergely és Rogán Antal pedig a színfalak mögött oltja a strasbourgi tüzet, Lázár János leszerelt kancelláriaminiszter szerdán a Csongrád megyei Földeákon járt, hogy átadja a falu iskolájának vadonatúj műfüves focipályáját. 

link Forrás

A szokásos Lázár-show részeként természetesen elbeszélgetett a helyiekkel, és kiderült, hogy nemsokára 700 milliós sportcsarnokot is kapnak a lurkók. 

Teljesen békebeli hangulatban csordogál a klip, mígnem Lázár egy öltönyös bácsival - alighanem épp az iskola igazgatójával - elegyedik beszélgetésbe, aki épp azt magyarázza, az a baj a mai focival, hogy a fiataloknál rögtön a pénz kerül előtérbe, az hajtja őket. Lázár köszöni szépen a gólpasszt, és már tüzel is: 

„Tudod, az a legborzalmasabb, hogy van aki még pénzt is fizet azért, mert rosszul játszik egy csapat. Ez a teljes őrület. Ez a világ egyik legnagyobb piramisjátéka: kétballábas focistáknak óriási pénzeket fizetni azért, hogy ott ugrabugráljanak, és semmi eredmény nincs. Elég súlyos helyzet.” 

- heherészett jókedvűen a korábbi munkatársaihoz képest kisimult képviselő, a kormány néhai ragadozója, aki híres volt arról, hogy a kollégák többségével ellentétben messziről kerülte a futballstadionok VIP-páholyait, és nem szívleli a foci közeget. 

Lázár mondott is néha erőseket, mint például amikor 2015 áprilisában arról beszélt, hogy nincs helye állami pénznek a magyar fociban. Ezúttal érzékeny pillanatban üzent a toronynak. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.