Lázár: Kétballábas focistáknak őrült pénzeket kifizetni, hogy ugrabugráljanak, ez a legnagyobb piramisjáték

2018 szeptember 12., szerda 20:40
304

Miközben Szijjártó Péter homlokát törölgetve jár ATV-től Hír TV-ig, és adja mellette a nemzetközi interjúkat, Gulyás Gergely és Rogán Antal pedig a színfalak mögött oltja a strasbourgi tüzet, Lázár János leszerelt kancelláriaminiszter szerdán a Csongrád megyei Földeákon járt, hogy átadja a falu iskolájának vadonatúj műfüves focipályáját. 

A szokásos Lázár-show részeként természetesen elbeszélgetett a helyiekkel, és kiderült, hogy nemsokára 700 milliós sportcsarnokot is kapnak a lurkók. 

Teljesen békebeli hangulatban csordogál a klip, mígnem Lázár egy öltönyös bácsival - alighanem épp az iskola igazgatójával - elegyedik beszélgetésbe, aki épp azt magyarázza, az a baj a mai focival, hogy a fiataloknál rögtön a pénz kerül előtérbe, az hajtja őket. Lázár köszöni szépen a gólpasszt, és már tüzel is: 

„Tudod, az a legborzalmasabb, hogy van aki még pénzt is fizet azért, mert rosszul játszik egy csapat. Ez a teljes őrület. Ez a világ egyik legnagyobb piramisjátéka: kétballábas focistáknak óriási pénzeket fizetni azért, hogy ott ugrabugráljanak, és semmi eredmény nincs. Elég súlyos helyzet.” 

- heherészett jókedvűen a korábbi munkatársaihoz képest kisimult képviselő, a kormány néhai ragadozója, aki híres volt arról, hogy a kollégák többségével ellentétben messziről kerülte a futballstadionok VIP-páholyait, és nem szívleli a foci közeget. 

Lázár mondott is néha erőseket, mint például amikor 2015 áprilisában arról beszélt, hogy nincs helye állami pénznek a magyar fociban. Ezúttal érzékeny pillanatban üzent a toronynak. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt